Av Mevsimi

Senarist-Yönetmen: Yavuz TURGUL
Oyuncular: Şener ŞEN, Cem YILMAZ, Çetin TEKİNDOR, Okan YALABIK, Melisa SÖZEN, Engin HEPİLERİ, Rıza KOCAOĞLU, Nergis ÇORAKÇI, Mustafa AYKIRAN, Mahir İPEK, Şefika Ümit TOLUN, Emine UYAR, Dila AKBAŞ, Gizem AKMAN
Yapımcı: Murat AKDİLEK, Jeffi MEDİNA
Görüntü Yönetmeni: Uğur İÇBAK
Kurgu: NİKO
Yapım: FİDA FİLM ve Profilm
Müzik: Tamer ÇIRAY
Yapım Amiri: Cüneyt APAYDIN

Senaryosunu yazdığı Tosun Paşa, Hababam Sınıfı Güle Güle ve hem senaryosunu yazıp hem yönetmenliğini yaptığı; Eşkıya, Gönül Yarası gibi filmlerle Türk sinemasında önemli bir yeri olan Yavuz Turgul’un son filmi Av Mevsimi.
Yavuz Turgul’un altı sene aradan sonra hayata geçirdiği «Av Mevsimi”; polisiye, dram ve macera türlerini içeriyor. Sinemalarda uzun süre önce gösterime giren fragmanı ile büyük merak uyandıran film, izleyiciyle buluştuktan sonra da yoğun bir ilgi ile karşılaştı.
Şener Şen’in başarıyla canlandırdığı ekip şefi Ferman, görev yaptığı uzun yıllar boyunca, onu sonuca götüren şüphelerini, temkinli ve azimli bir şekilde izlediği için elde ettiği Avcı lakabının hakkını sonuna kadar veriyor. Görevine olduğu kadar hasta eşine de bağlı olan Ferman, emeklilik sonrası için eşiyle daha çok vakit geçirmenin hayallerini kuruyor.
Ferman’ın şefliğini yaptığı ekip içerisinde yer alan Cem Yılmaz’ın canlandırdığı İdris; nam-ı diğer Deli, gözüpek bir Karadeniz insanı tablosu çizmekte. Hareket ettikten sonra düşünen İdris, göreviyle ilgili işlerde tehlikeye atılmaktan hiç çekinmiyor. Boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) hala büyük bir aşkla bağlı olan İdris, Asiye’nin çevresinde hiç kimseye tahammül edemiyor. Bunu da tehditleri ve sert tavırlarıyla açıkça gösteriyor. Asiye’ye vermediği iki çocuğu ve annesiyle yaşayan İdris, filmde yer yer Lazca konuşarak Karadenizli kimliğini ön plana çıkarıyor.
Okan Yalabık’ın canlandırdığı, Çömez lakaplı Hasan, Sosyal Antropoloji dalında yüksek lisans öğrenimi gören ve tezinde cinayetleri incelediği için cinayet masasında çalışmayı tercih eden genç, deneyimsiz bir polis memuru. Göreve yeni başlamanın ve yeni nişanlanmış olmanın ikilemlerini bir arada yaşayan Hasan, polislik görevininin kendisine uygun olup olmadığını film boyunca sorguluyor.
Ormanlık bir arazide bulunan kesik bir kol ile başlayan serüven, film boyunca katilin kim olduğu sorusunu canlı tutuyor. Merak unsuru hiç eksilmiyor.
Av Mevsimi; bir polisiye filmi olmanın ötesinde, sosyal konulara da değiniyor. Örneğin, töre konusu filmde işlenmiş. Töre cinayetlerinin sadece kırsal kesimlerle sınırlı kalmayıp, göç ile birlikte büyük şehirlere de taşındığını aktarıyor.
Filmde Dila Akbaş’ın canlandırdığı Pamuk karakteri; şehire göç eden, törelerine bağlı bir ailenin tek kızının başından geçenleri gözler önüne seriyor. Babası ve ağabeyleri tarafından gördüğü baskı, bu baskıdan kaçarken sığındığı Asit Ömer (Rıza Kocaoğlu) ile yaşadıkları ve bunun sonucu girdiği çıkmazda başına gelenler film boyunca kesitler halinde sunuluyor.
Pamuk’ın kocası rolündeki Battal Çolakzade(Çetin Tekindor), Adanalı çok zengin bir iş adamı. Paranın sahip olabileceği her şeyi elinde tutan Battal Bey, bunu aynı zamanda güç unsuru olarak da kullanıyor. Pamuk’un ailesinin de arasında bulunduğu çalışanları üzerinde istediğini yapma hakkını kendinde gören Battal Bey, kendi çıkarları için her türlü entrikaya başvurmakta hiçbir sakınca görmüyor. Battal Bey’in tek amacı ise böbrek hastası olan küçük kızını hayata bağlamak.
Av Mevsimi’nin çekimleri İstanbul´da Sütlüce, Kemerburgaz, Levent, Karaköy, Üsküdar, Kandilli, Asmalımescit, Eyüp, Beyazıt, Kuledibi, Cihangir, Şişhane, Bahçeköy, Yedikule, Beykoz, Ataşehir ve Beyoğlu, Çatalca´da yapıldı.
Filmin galası, Şener Şen, Cem Yılmaz, Melisa Sözen, Okan Yalabık ve diğer oyuncuların katılımıyla 1 Aralık’ta Lütfi Kırdat Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Av Mevsimi, Türkiye ile aynı tarihte Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa, Belçika ve İngiltere´de de seyirciyle buluştu.
Filmin kendisi kadar, müzikleri de kısa sürede beğeni topladı.

Bunları da sevebilirsiniz