Senin Fikrinin Ne Önemi Var Vasat Herif

Son bir aydır canım ülkemde her şey o kadar hercümerç halde ki bir şeyi eksik yazarsam gönlüm kalacak gibiydi.

**Bozkır sıcak. Bozkır çok sıcak. Askılı bluzlar bu durumda bir noktaya kadar kurtarıcı sayılan bir kıyafet. Ama insanlar askılı bluza da karşı. Durup bir daha okudunuz değil mi? Evet gerçekten karşı olanlar var. Her gün neredeyse hepimizin giydiği ve gördüğü bir kıyafet kombinasyonu olan kot ve askılı bluzla minibüse bindim. Minibüse binmemle birlikte bir er kişinin “İn bu dolmuştan kaltak, orospu şeytan.” Demesi bir oldu.

Bilen bilir ben lafımı asla sakınmam. Ama ilk defa nutkum tutuldu. Ben tutuk nutkumla adamın ayağıma tükürmesini ağır çekimde izlerken minibüs şoförü er kişi sağa çekip aracı durdurdu ve bana neden hakaret ettiğini anlamadığım adamı yakasından tuttuğu gibi indirdi.

-Sen kimsin de bir kadınla bu şekilde konuşuyon dayı? Sakalından utan, tesbihinden utan.

–Giyinmiş orospular gibi gözüme batıyor. Yakacak beni cehennemde kaltak.

-Sana mı kaldı dayı milletin cehennemi, karışamazsın hem hanımlara. Cehenneme hanım yüzünden değil hakim olamadığın nefsinden kem gözünden gideceksin sen. Özür dile hanım arkadaştan.

–Bağırma bana. Dilemem özür mözür. İfade özgürlüğümü kullandım ben. Düşüncemi ifade ettim kaltak derken.

İfade özgürlüğü… Muazzam bir detaysın amcacığım ama cidden bu yazının başlığını sana armağan ediyorum.

Senin fikrinin ne önemi var vasat herif…

**Bir çocuğun canını yakmış olmanın yakabilecek olmanın düşüncesi bile bana ağır gelirken insan demeye utandığım birtakım canlıların Eylül ve Leyla’ya acı çektirmiş olmasını içim almıyor. Yüreğim soğumuyor.

**Mide bulandıran haberlerle devam edelim. Bir servis şoförü, 12 yaşında bir kız çocuğuna mesaj atıyor ve diyor ki “Gelirken krem getir, senden çocuk yapacağım.”. Kusmak istiyorum. (1)

**Ana akım medyaya güvenmiyorum. Güvenmediğim gibi tiksiniyorum da. Özgeciğim sana bir şey beğendirilmiyor diyebilirsiniz ama öyle. Ne zaman tacize uğrayan bir kadın haberi yapılsa hemen buzlanmış sansürlenmiş etekli bir kadın fotoğrafıyla birlikte servis ediliyor haber. Görsel algısına tükürdüklerim. Sizin bu dünyadaki amacınız ne tam olarak kuzum? Boşuna oksijen israfısınız gerçekten.

Sensin sansür! (2)

**Hiç unutmam bir defasında bir erkek bana aynen şunu demişti “Sen kendi evinin tesisatını değiştirebilen bir kadınsın. Kendine yetiyorsun ama ben bu yüzden kendimi senin yanında yetersiz hissediyorum.”. Önce cevap vereyim, evet banyo tesisatını değiştirebiliyorum. Takıldığım nokta şu; neden bunun için bir erkeğe muhtaç/mecbur olayım? Size muhtaç olup yardımınızı istemem sizi daha mı özgüven sahibi biri yapacak. İstemez kalsın tatlım. Kendi özgüvensizliğinizde size mutluluklar. (Gereksiz bilgi: Sanırım boruyu tam oturtamadım, tesisat videosu izleyip neyi yanlış yaptığımı bulmam gerek. Çok şükür babamın evinde prensesler gibi değildim. Çok şükür valla.)

**Hayatımda güzel şeyler de oluyor. 27 yaşımdayım, sevdiğim bir işim ve evim var. Kaliteli zaman geçirdiğim arkadaşlarım ve her akşam Carlos Gardel eşliğinde içtiğim şarabım var. Çabama sağlık tabi ama bunu bilip gözlemleyen biri “Sen tanıdığım en güçlü kadınlardansın.” dedi. İçimde çiçek açtı. Bence bunu isteyen tüm kadın yapabilir. İş ki kadınlara yapamazsın, senden bir yol olmaz, elinin hamuruyla işe karışma denmesin. Valla çok güzel kadınlarız be. Seviyorum bizi.

(3)

**”Elinin hamuruyla” iş başaran kadınlara hayranım. Mesela dünyanın ilk kadın mehter takımının kurulmuş olması beni gülümseten bir detay. (4)

**Didem Madak ile tanışmış olmak isterdim. Sanki ona sarılsam beni anlayacakmış gibi geliyor hep. O yüzden her 24 Temmuz’da ayrı bir hüzün çöker bana. Çok sevmelerin kadını olduğumuzdandır belki.

(5)

**Sonbaharda görüşürüz. Herkese selam. Size hasret.

Kaynak ve Dipnotlar

1. https://www.haberler.com/12-yasindaki-cocuga-senden-cocuk-yapacagim-11066288-haberi/

2. https://www.illustrationsource.com/stock/image/315014/cheerleaders-covered-by-censored-sign/?&results_per_page=1&detail=TRUE&page=5

3. https://www.instagram.com/p/BNf_aGRBBpk/

4. https://www.ensonhaber.com/galeri/dunyanin-ilk-kadin-mehteran-takimi

5. http://filoji.com/kalbinizin-derinliklerine-ayna-tutacak-didem-madak-siirlerinden-11-alinti/

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın