Esimi Filo

nedir bu buz tutan. ben ile dünya arasında. donup kalan. başka bir diyarda dallanıp budaklandıkça, yanı başımda budanan. silinemeyen buğu gibi cama yapışıp kalan bir soluk. camın soluk alıp vermesi. tavanın yere değmesi. yerçekimini çekmek gibi. ağırlığının dünyaya eşitlenmesi. birden inen yağmurla yüzlerin akıp kaybolması. sokaklarda ki çamura ruh bulaşması gibi. gerçeğin dışına taşmak. bile bile yanan için yanışın ortasında buz tutan bir bakış vardır. gözden geriye bakış kalır. 

kendinden vazgeçen için kendinde bir başkası var. serbest bıraktığın, senin serbest kalışındır. zamandan vazgeçen için anda sonsuzluk var. esimi filo’m.

bir gözyaşı ışıltısından taşan yıldızın karanlığa vuran dalgalarında boğulmakta mümkündür. karanlığı emen ağızdan taşan solukla, tüm çürüme bölgelerine merhem üflemekte.

bir kahkahanın çatlayan çeperlerinden dışarı uzanıp kucaklanan esimi filo’m. sessizliğin ortasında kendi kendini yontan heykellerle aynı elementten yapılmıştır. canınla yoğurduğun her titreşim, aynanın içinde gömülü duran ikizlerden – belki de üçüz veya dördüz- birini uyandırır.

ayak izleri adımları takip ediyor. başıboş kalmış ağrılar kendine bir beden arıyor. neyin karşıt kutbuna yerleşmeye çalışırsan, onunla aranda bir manyetik alan oluşuyor.

bir kış uykusu rüyasıydı diğer tüm mevsimler. tüm diğer mevsimler kıştan önceki ve sonraki uykusuzluktan ibaretti. hep birlikte kurumaktaydık karaya çıktığımızdan beri. alnımın altına inen siste daha da ilerledim. gözlerinde döllenmemiş bir göl buldum. esimi filo’m. suya yansıyan dolunayı içip bitirdim. 

dilin ucuna takılıp kalan sözlerin yankısı. kimselerin bilmediği veya bilenlerin söylemediği. başlangıçı belli olmayan bir zamandan beri hiç durmadan birikiyorsun esimi filo’m. sonsuzluktan az önce, sona hazırlanıyorum.

beynimde ki zonklamaların ritmi zamana eşlik ederdi. içimizde ki görünmez yangınlar görünmez ormanları süslerdi. 

şimdi ise herşey beklemektedir. herşey bir beklenti boyunca soğumuş sertleşmiştir. yine de bir çatlaktan bir duman sızacağını biliyoruz. birden esen imbatın çölü savuracağını da biliyoruz. bu günün o güne uzanan bir köprü olduğunu da biliyoruz. 

sonsuzluktan az önce, sona hazırlanıyorum. esimi filo’m.

seni sadece seviyorum……

eylül sina

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın