Dünya Basınından Türkiye / İngiltere

26 Aralık 2016

BBC: Türkiye’de kafeteryacı Erdoğan’a çay hakaretinden tutuklandı


Türkiye’deki bir muhalefet gazetesinde çaycılık yapan Şenol Buran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çay vermeyeceğini söyledikten sonra gözaltına alındı.


Cumhuriyet gazetesinin kafeteryasını yöneten Buran, Erdoğan’a hakaretle suçlandı. Buran’ın avukatı sözlerinin hakaret olmadığını savundu.


Temmuz ayındaki başarısız darbeden sonra Türkiye’de muhalifler baskı altında.


Tutuklanan, görevden uzaklaştırılan ya da işten çıkarılan on binlerce kişinin arasında Cumhuriyet çalışanları da bulunuyor. Cumhuriyet, Erdoğan karşıtı görüşte olan az sayıda yayın organından biri.


3 0 Aralık 2016

The Independent: Komisyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha fazla güç verilmesi planının onaylamasıyla Türkiye otoritaryen yönetime doğru kaydı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlerini ciddi biçimde artıracak anayasa reformları bir meclis komisyonu tarafından onaylandı.


Uluslararası gözetmenler, Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında on binlerce kişinin tutuklanmasının ardından Türkiye’nin gittikçe otoriterleşen liderine yürütme yetkisi verilmesi konusundaki endişelerini dile getirdi.


Anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı’na Türkiye kanunu üzerine yürütme yetkisi verecek, meclise bağlı olmadan tek başına hükümet kurmasına ve yardımcıları ile bakanları atamasına izin verecek. Başbakanlık kalkacak.


The Guardian: Suriye’de ateşkes sürerken Rusya ve Türkiye BM desteği istiyor


Suriye’deki ateşkes sürüyor. Ateşkese aracılık eden Rusya ve Türkiye, Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinde altı yıllık çatışmayı sonlandıracacığını umdukları plan için destek istedi.


Suriye’nin bazı bölgelerinde her iki tarafın da ihlalleri olmasına rağmen sivillerin zarar gördüğüne dair bir bildirim olmadı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın