Dünya Basınından Türkiye / İngiltere

The Financial Times, 26 Eylül 2016

Moody’s’in Türkiye’nin Kredi Notunu Düşürmesiyle Türk Lirası Değer Kaybetti

Darbe girişimi sonrası S&P Global Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ardından Moody’s de ülkenin kredi notunu düşürdü. Hisseler çakıldı, Türk lirası yüzde 0.8 değer kaybetti.

Moody’s bu kararının gerekçesi olarak dış finansman yükümlülüklerine yönelik risklerin artması ile kurumsal güçler ve büyümenin zayıflamasını gösterdi.


The Guardian, 27 Eylül 2016

Türkiye’ye Giden Tatilci Sayısındaki Düşüş Thomas Cook’u Vurdu

Türkiye’de ardı ardına gerçekleşen terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası tatil acentesi Thomas Cook Türkiye’ye giden tatilci sayısında yüzde 40 düşüş yaşandığını açıkladı. Acente Almanya başta olmak üzere Avrupa genelinde Türkiye’ye tatil satışlarının düştüğünü belirtti.

Geçen yazdan beri Tunus, Mısır ve Türkiye’de gerçekleşen terör saldırıları Thomas Cook’un satışlarında büyük düşüşe neden oldu. Acente ayrıca Türkiye’deki darbe girişimi sonrası müşterilerine tatillerini ücretsiz olarak iptal etme olanağı sağlamıştı.


The Telegraph

Türkiye’nin AB’ye Girme Olasılığını Kullanarak Brexit Referandumunu Kazanan Boris Johnson Bu Kez Britanya’nın Türkiye’nin AB Üyeliğine Yardım Edeceğini Söyledi

Brexit referandumu öncesinde AB’den çıkılması gerektiğinin gerekçelerinden biri olarak Türkiye’nin AB’ye alınma olasılığını gösteren Boris Johnson, bu kez Britanya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine destek vereceğini açıkladı.

Johnson referandum sürecinde Türkiye AB’ye girerse milyonlarca göçmenin Britanya’da çalışma ve yaşama hakkı elde edeceğine dair uyarılarda bulunmuştu. Çok tepki toplayan bu iddia sonrası AB’de kalma yanlıları Johnson’u yalancılıkla suçlamıştı.

Ancak dün Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Johnson, AB’den çıkmakta olan Britanya’nın “Türkiye’ye her şekilde yardım edeceğini” belirtti.

Johnson ayrıca daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı ve keçilerle ilgili olarak yazdığı şiir için özür dilemeyi reddetti. Johnson’un Mayıs ayında yazdığı şiir, The Spectator dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret şiiri yarışmasında birinci gelmişti.

Johnson’un Türk büyük dedesi Ali Kemal, Birinci Dünya Savaşı sonrası kısa bir süre bakanlık yapmıştı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın