Kahrolsun İsrail Kolaycılığı

Kendimi bildim bileli Filistin’e üzülürüm. İsrail devleti tarih sahnesine çıktı çıkalı Filistin’in ve Arap dünyasının yüzü gülmedi.

Kahrolsun İsrail” demenin ötesine geçilemediği için.

Bu söyleme son zamanlarda sokaklara kola dökme ve kahveci basarak kaba güç gösterisi de eklendi.

Yaka yaka İsrail bayrağı kalmadığına göre bu romantik, gülünç ve bir o kadar akılsızca eylemlere yonga ezme ya da yakma eklenebilir. Yonga da nereden çıktı diye soracaklara yanıtım yazının sonunda. Yongalı eylemlerin eylemciye pahalıya geleceği de kuşkusuz. Aracını, telefonunu ya da bir başka yüksek teknoloji ürününü sokağa atmak pek olacak iş değil.

Filistin sorununun kalabalık Arap ve İslâm varlığına karşın silahla çözülemeyeceği artık anlaşılmış olmalıdır.

Hizbullah’ın bilmem kaç yıl önce elde ettiği askersel başarıya Aksa Tufanı’nı ekleyen Hamas’ın elde ettiği sonuç?

Fazlasıyla geri dönen şiddet oldu!

Umarım bundan böyle aklını kullanmayı dener Filistinliler ve onların bağlaşıkları olarak görülen Araplar.

Elbette bu sorunu çözmekten yanaysalar.

Bu sorun tam da emperyalizmin istediği gibi varlığını sürdürsün isteniyorsa bugüne kadarki yoldan yürünebilir.

Aydınlanma sürecini yaşamamış toplumların silahlı kurtuluş mücadelesini utkuya eriştirmeleri neredeyse görülmüş şey değil. Bir ayrıcalık varsa o da bizim Milli Mücadelemiz için söz konusu olabilir. Aslına bakılırsa bizim milli mücadelemizin de hızlı bir aydınlanmayı izlediği söylenebilir. TBMM üzerinden Cumhuriyeti kurarak bu zorlu işe kalkıştığımızı söylesek abartmış olmayız.

Filistin’in varlık savaşımı 3 çeyrek yüzyıl boyunca farklı yörüngelerde ilerledi.

Soğuk Savaş’ta sol eğilimli anlayış öne çıkarken, son dönemde kutsal kitabı rehber alanlar öne çıktı. Durum böyle olunca da akıldan vazgeçilmiş oldu. Emperyalizmin hiç istemeyeceği şeydir karşısındakinin aklını kullanma olasılığı. Bu nedenle dinciliği destekler, din egemenliğini özendirir.

Küresel dengeler bir kez daha hızla değişiyor dünyada.

Her ne kadar İsrail’i ve vahşetini var gücüyle desteklese de Batı emperyalizmi tüm zamanların güçsüz dönemindedir.

Doğu ve güney biz de varız demişken Filistinlilerin ve elbette Arap-İslâm dünyasının bu durumdan yararlanması aklın gereği olmanın ötesinde zorunluluğudur.

Bu koşullar altında önceki dönemin önderliğiyle bu işi sürdürmek acıyı, gözyaşını ve kanı durdurmak şöyle dursun, artıracaktır.

Bugün yaşanmakta olan budur.

İsrail’i silahla yenemeyeceği açık olan Filistinlilerin hızla dünyanın gerçeklerini görmesi gerek.

Çok açıktır ki, Türkiye’de Filistin diye yanıp tutuşanlar Kürecik’i, İncirlik’i kapatma yeteneğinden uzaktır. Arap dünyası hiç olmazsa bu kez akaryakıt vanasını kapatsa demek geçiyor insanın içinden.

Dünyada değişen güç dengesinin gerektirdiğini yapıp İsrail’i ve onun gözeticisi Batı emperyalizmini dize getirmeyi deneme zamanıdır.

Yongayla bitirelim!

1

2

Tabloda dünyadaki ilk 10 yonga üreticisinin sıralaması yer alıyor. Bu tablodaki varlığı şaşırtıcı olan ülke İsrail.

Her ne kadar dinci bir yönetimi olsa da siyonizmi elden bırakmasa da İsrail devleti aklını kullanıyor olmalı.

Günümüzün en değerli silahlarından birini üretmekte yetkinleşmiş olmaları İsrail’in 3 çeyrek yüzyıldır ayakta kalmasını da açıklıyor.

Bizim Kurtuluş Savaşımızdan geriye kalan önemli derslerden birisidir. Her türlü olumsuzluğa karşın insanın en değerli varlığı aklıdır. Onu kullanabildiği an çözemeyeceği sorun, üstesinden gelemeyeceği güçlük yoktur.

İsrail’i çevreleyen yığınla Filistin dindeşi ve soydaşı ülkenin varlığına karşın, emperyalizmin has ülkesi İsrail’in ayakta kalması üzerinde durulmayı ve çözümlenmeyi hak eder.

İsrail ancak akılla yenilir!

Şu ana dek kullanılan yollar geçit vermediğine göre yeni bir yol yapılacak.

Bunları da sevebilirsiniz