İtalyan Basınında Türkiye – Ocak 2020

La Repubblica

Erdoğan, “onarıcı evliliği” yeniden başlattı; kadınlar protesto için meydanlara akın etti

23 Ocak 2020

Tecavüzcünle evlen!” Cinsel suçlardan yargılananlar güzel bir evlilik sayesinde hapisten çıkıp aldıkları cezadan kurtulabilecek. Tek koşul olarak, eşlerin arasındaki yaş farkının en fazla on olması gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sine hoş geldiniz. Sokaktan ve parlamentodan gelen tepkilere rağmen iktidar, aldığı kararın arkasında.

Eski bir kavram olan onarıcı evlilik, Erdoğan’ın muhafazakar partisinin çıkardığı bu yasayla birlikte yeni bir momentum kazandı. İlgili yasa, batıdaki büyük şehirlerden ziyade Anadolu’da yaşayan halk tarafından geniş bir kabul görüyor.

Eğer onaylanırsa yasa cinsel suçluların cezalarından kurbanla yapacakları bir evlilik yoluyla kurtulmalarını sağlayacak. Bu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilk denemesi de değil. 2016 yılında gelen tepkiler sebebiyle aynı yasa taslağını geri çekmek zorunda kalmışlardı. Fakat Erdoğan dış politikadaki Suriye ve Libya başarılarının ardından şu an çok daha güçlü hissediyor.

https://www.repubblica.it/esteri/2020/01/23/news/turchia_recep_tayyip_erdogan_stupri_matrimonio_riparatore-246531829/?ref=search


Corriere della Sera

Türkiye, Malatya şehrinde güçlü deprem

24 Ocak 2020

Depremin merkezi 400 bin kişinin yaşadığı Malatya şehrine 80 kilometre uzakta olan Doğanyol olarak belirlendi. Büyüklüğü 6.7.

İtalya saati ile 18.55’te büyüklüğü 6.7 civarında ölçülen 5 kilometre derinliğinde güçlü bir deprem Türkiye’yi vurdu. Twitter’da yayınlanan ilk videolar sokaktaki insanları ve yıkılan binaların görüntülerini gösteriyor. En az 14 ölü var.

Oldukça sismik olan bölge, kuzeydeki Anadolu kesiğini güneydeki Arap topraklarından ayıran fay hattının yakınında yer almaktadır. Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yayınlanan ilk verilere göre en az dört can kaybı var. Aynı alanda 5.4 ve 5.1 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı da hissedildi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kayıpların olabileceğine dair bir değerlendirme var. Ekiplerimiz sahada çalışıyor” dedi

https://www.corriere.it/cronache/20_gennaio_24/turchia-forte-scossa-terremoto-presso-citta-malatya-ae3608ae-3ed5-11ea-8542-4d802b9e331b.shtml.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın