İtalyan Basınında Türkiye- Şubat 2019

Sputnik Italia

Paris, Türkiye’nin AB üyeliğini tartışmayı mümkün görmüyor

3 Şubat 2019

Avrupa İşleri Bakanı Nathalie Loiseau’ya göre Ankara, Avrupa değerlerinden vazgeçmeyi seçti. Bugün RTL radyosuna konuşan Fransız diplomat Nathalie Loiseau, Ankara ‘demokratik ve Avrupa yanlısı’ tercihler yapana kadar Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin devamını mümkün görmediklerini belirtti.

“Macron, Türkiye’nin Avrupa değerlerinden uzaklaştığını ve şu an için üyelik müzakerelerine devam etmenin mümkün olmadığını söyledi. Türkler demokratik ve Avrupa yanlısı politikalar izleyince tekrar tartışacağız.”

Türkiye 1964’ten bu yana Avrupa Topluluğu ortak üyesi ve birliğe üyelik için 14 Nisan 1987’de başvurdu. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki üyelik müzakereleri ise 3 Ekim 2005’te başladı. Türkiye’nin üyelik için gerekli olan ve ikisi anlaşma gerektirmeyen 35 müzakere noktasından 33’ünde Avrupa Komisyonu ile müzakereleri başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bu adımdan gerçekleştikten sonra AB ülkeleri Türkiye’nin AB üyeliğini oylayabilir.

6 Temmuz 2017’de Avrupa Parlamentosu, AB ülkelerini ve Avrupa Komisyonunu, Türkiye anayasa reformunda değişiklik getirinceye kadar müzakereleri askıya alma çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

https://it.sputniknews.com/politica/201902037210295-Francia-Macron-UE-Turchia-integrazione-valori-Erdogan-Nathalie-Loiseau/

Sputnik Italia

Ankara: Suriye’yi konu alan Rusya-Türkiye diyaloğu bölgeye barış getirecek.

11 Şubat 2019

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da belirttiği gibi, iki ülke arasındaki temaslar iki ülkenin haklarını ve çıkarlarını korumalarını da amaçlıyor. Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Ankara’da Rus Askeri Birimi Başkanı Sergey Shoigu ile yaptığı görüşmede “Rusya ile Türkiye arasındaki Suriye kriziyle ilgili görüşmeler, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına önemli katkı sağlayacaktır.” dedi. Bunun yanında Shoigu, Akar ile yapılacak görüşmelerde Suriye’nin kilit meseleleri konusunda bir anlaşmaya varılması umudunu dile getirdi.

https://it.sputniknews.com/politica/201902117256577-Turchia-Russia-Siria-dialogo-diplomazia-Medio-Oriente-cooperazione/

Sputnik Italia

ABD, Fransa ve İtalya, Türkiye ile Rus S-400’lerin alternatiflerini görüşüyor

13 Şubat 2019

Bugün Brüksel’deki NATO Savunma Bakanlığı zirvesinde açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye ile ABD arasında füze ve hava savunma ile mücadele konularında bir diyalog var ve Türkiye ile diğer NATO ülkeleri arasında, özellikle Fransa ve İtalya ile SAMP/T hava savunma sisteminin temini için temaslar kuruluyor.” dedi. Stoltenberg aynı zamanda her NATO üyesinin hangi tip silahlara sahip olacağına her ülkenin kendisinin karar verebileceğini de ekledi. Ayrıca, SAMP/T ve Patriot hava savunma sistemlerinin iki bölümünün Suriye’den gelebilecek olası füze saldırıları sebebiyle 2012’de NATO tarafından Türkiye’ye gönderildiğini de hatırlattı.

https://it.sputniknews.com/mondo/201902137269474-alternativa-turchia-s400-stoltenberg/

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın