İtalyan Basınında Türkiye-Kasım 2018

Sputnik Italia

Erdoğan, Türkiye’yi Silah Pazarında Bir Dev Haline Getirmek İstiyor

11 Kasım 2018

Erdoğan, 2023 yılına kadar Türkiye’nin askeri teknoloji sektöründe kendi kendine yeteceğini belirtti. Başkan, “Kendimizi teknolojiyi kullanmaya sınırlandırdığımız sürece, gerçekten özgür olmayacağız” dedi.

Öyleyse Türkiye modern bir ordunun ihtiyacı olan her şeyi; tanklarını, helikopterlerini, gemilerini ve füze sistemlerini üretebiliyor olmalı. “Rusya, Çin ve ABD gibi Türkiye de önde gelen silah üreticilerinden biri olmak istiyor”.

Çıkan haberler bu yıl Türk silah ihracatının geçen yıla kıyasla %14 arttığına işaret ediyor. Fakat bu sektörün gelişimi Ankara’ya 10 milyarlarca dolara mal oldu ve yeni projeler için daha da fazla yatırım yapılmalı.

https://it.sputniknews.com/mondo/201811116772766-erdogan-turchia-mercato-armi/

Il Sole 24 Ore

Gazprom, Türkiye’ye Türk Akımı Boru Hattının Gelişini Başlattı

20 Kasım 2018

Gazprom, Ukrayna’yı atlatmak suretiyle Türkiye’nin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayacak ilk doğalgaz hattının inşasını tamamladı. Türkiye’deki çalışmaların tamamlanması 2019’da gerçekleşecek ve o günden sonra Ankara, Moskova’dan yıllık alımını %54 artırıp 15,75 milyar metreküp daha fazla gaz alarak Rus gazı için birinci pazar olma konumunu güçlendirecek.

Aynı kapasiteye sahip ikinci bir boru hattının 2020’de Avrupa Birliğine belki de İtalya üzerinden ulaşması bekleniyor. Moskova henüz kesin rotayı seçmedi ancak test edilen iki proje arasında önce Yunanistan’a sonra da ülkemize (İtalya) uğrayan bir seçenek olduğunu Rus Bakan Alexander Novak geçtiğimiz ay Sole 24 Ore’ye onayladı.

Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile açılış töreninde konuşan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin “Türk Akımı projesi kimsenin çıkarlarına karşı değildir.” dedi.

https://www.ilsole24ore.com/art/finanza-e-mercati/2018-11-19/gazprom-inaugura-l-approdo-gasdotto-turkstream-turchia-183600.shtml?uuid=AEEFTdjG&fromSearch

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın