Charlie Hebdo Saldırıları

«Merhabalar Dağarcık Türkiye okurları. Çevirdiğimiz bu makale toplumumuzun bazı hassas değerlerini yanlış bir üslup ve içerikle eleştiriyor. Bu yüzden bu bilgi notunu koyma ihtiyacını hissettik. Fakat ABDde yayınlanan bu makale, Charlie Hebdo saldırısı sonrası Batı toplumunda kışkırtılmaya çalışılan İslam düşmanlığını en iyi biçimde ifade ediyor. Söz konusu saldırıdan sonra Avrupa ve ABD toplumlarında hedeflenen bu tür bir kutuplaşma ve İslam düşmanlığıydı. Bir diğer deyişle saldırıyı planlayan odakların görmek istediği görüntü tam da çevirisini yaptığımız bu makaledeki görüntüydü. Müslümanlığı terörizmle eş anlamlı hale getirmek ve Müslüman kesimle diğer dinlere mensup kesimleri –çoğunlukla Hristiyan- gerilimli bir biçimde karşı karşıya getirmek amacı güdüldü. Saldırı öncesinde de Avrupanın birçok yerinde İslam karşıtı gösteriler oluyordu. Fakat hem saldırı öncesinde bu yürüyüşlere karşı büyük tepkiler oluştu hem de -hayli zaman geçmiş olmasına rağmen- saldırı sonrasında kirli odakların beklediği gibi büyük gerilimler yaşanmadı. Yine de bu tarz kumpaslar elbette son bulmayacaktır. İslam düşmanlığı tohumu ekmeye çalışan küresel güçler rahat durmayacaktır. Ancak tarihte İslam ve Avrupa aydınlanması nasıl arka arkaya, birbirinin mirasından yararlanarak bütün dünyamızı aydınlattıysa, bugün de Doğunun ve Batı’nın aydınlanmacıları insanı insana kırdırmaya çalışan, «cadı avcıları”na teslim olmayacaktır. Dolayısıyla, saldırıyı derinlemesine anlamak, sonuçlarını daha iyi kavrayabilmek adına, çarpıcı ve faydalı olduğunu düşündüğümüz bu makaleyi sizlere sunuyoruz. Bir hatamız olduysa affola, iyi okumalar dileriz.”


Charlie Hebdo saldırıları İslam hakkındaki eleştirilerin doğruluğunu kanıtladı

Kaynak: http://www.tennessean.com/story/opinion/contributors/2015/01/15/charlie-hebdo-attacks-prove-critics-right-islam/21809599/

Yazar: Carol M. Swain

Makalenin Özgün Başlığı: Charlie Hebdo attacks prove critics were right about Islam

Çeviren: Pelin Çelikkol Boğaziçi Çeviri Merkezi

İslam hakkında yanıldığımızı kabul etmek için daha ne olması gerekiyor? Hangi korkunç saldırı nihayet bizi İslamın başka dinlere benzemediğine ve Obama’nın yönetiminden daha iyi kontrol edilmedikçe biz ve çocuklarımız için tehlike oluşturduğuna ikna edecek?

Son birkaç yıldır Tenessee’de, tıpkı ülkemizin kurucuları gibi hayatını, servetini ve şöhretini riske atarak bizi uyaran bir adam var. Şu an dünyada gerçekleşen olaylara bakıldığında, tek başına savaştığı onca yıldan sonra Andrew Miller Jr. ve Tennessee Özgürlük Koalisyonu haklı olmayı sürdürüyor.

Bazı çevrelerce «kaçık” diye dışlanan, kinci ve keskin bir adam olarak bilinen Miller, benim gözümde kendini derinden adamış biridir. Komedyen Bill Maher ve diğerlerinin İslamın bizim toplumumuz için tehlikeli olduğunu nihayet kabul etmelerinden çok önce, Miller uyarılarda bulunmuştur.

Pek çok topluluk artık İslamın Hristiyanlıkla hiçbir ortak yönünün olmadığını ve Camianın önemli bir parçası olmadığını, ki ben bunu Semavi dinlerinin bir karakteristiği gibi görürdüm, kabul ediyor. Daha genç ve saf halim, herkesin babası olarak İbrahim’i kabul ettiği için iyi geçindiği bir dünya hayal ederdi. Artık değil!

Miller ile birkaç sene önce tanıştım ve Wall Street’te çalıştığı zamanları, 11 Eylül saldırılarını ve nasıl sağ çıktığını dinledim. Bu saldırılar onu, radikal İslam hakkında insanları uyarmak için kariyerini ve hayatını riske atan bir mücadeleciye çevirmiş. O ve koalisyonu, uyuyan bir halkı uyandırmaya ve eğitmeye çalışmanın bedelini kinci diye damgalanarak ödemiş.

Bugün dünyadaki olayların Miller’ın radikal İslam hakkında uyarılarını nasıl haklı çıkardığını görmek inanılmaz. Her gün daha da kesinleşiyor ki İslam; Hristiyanlık, Yahudilik, Budizm ve tüm diğer dünya dinlerine gösterilen saygıya değer değil. 7 Ocaktaki terörist saldırı Paris’te bulunan Charlie Hebdo’nun binasında 12 kişinin ölümüne sebep oldu. Açıkça görülüyor ki Charlie Hebdo isimli mizah dergisi, Hazreti Muhammed ile alay etmek gibi affedilemez bir günah işlemişti. Bu bir kez daha gösteriyor ki İslam tehlikeli bir inançlar bütünüdür ve düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü gibi konuları önemseyen Batı inançlarıyla alakası yoktur.

Miller’ın sık sık belirttiği gibi, İslamın Batıyla bir problemi var. İslam bizim yaşadığımız ve korumak için öleceğimiz özgürlüklerimizi asla anlamayacak. Eğer Amerika güvende olmak istiyorsa, tilkileri kümesten çıkarmalı ve İslami birlikleri ciddi bir şekilde gözlemlemeye başlamalı.

Toplumsal eğitim bu ülkede kalıcılık ve başarı için ön koşul olmalı. İnsanların kimliklerini tümüyle sakladıkları çarşafın tehlikelerini görmeye hazırlıklı olmalıyız.

Eğer Müslümanlar Amerikada büyümekteyse ve eğer güvende olmak istiyorsak, bazı temel kurallarımız olmalı. Bu kurallar insanları, dünyanın çoğunluğunun gıpta ettiği özgürlükleri küçümseyenlerden korumalı.

Bunları da sevebilirsiniz