13/05/2017
Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’ın haberine göre Armağan, AKP’li belediyelerin ‘gözde tarihçisi.’
Buna göre belediyeler Armağan için imza günleri düzenliyor, sıklıkla söyleşilere çağırıyor, kitaplarını satın alıyor.
Lozan, Milli Mücadele, Çanakkale, Kutu’l Amare, Abdülhamit, İstiklal Marşı’nın kabulü, Fetih, Ayasofya, Necip Fazıl, Yavuz Sultan Selim konularında söyleşiler veren, ramazan sohbetlerine katılan ve kent kent dolaşarak imza günleri düzenleyen Armağan’ın en büyük sponsoru AKP’li belediyeler.
Armağan’ın söyleşilerden ücret alıp almadığı ya da ne kadar aldığı bilinmezken, söyleşi sonraları belediyelerin toplu olarak satın aldığı kitaplar için imza töreni düzenleniyor.
Armağan ‘Derin Tarih Söyleşileri’ adıyla yurttaşla buluşuyor. İstanbul’da Armağan’a ‘sponsorlukta’ liste başı Başakşehir ve Fatih belediyeleri.
Her ay ‘daimi konuk’
Örneğin Başakşehir belediyesi, her ay düzenlediği ‘tarih söyleşileri’nde daimi konuk olarak Armağan’ı çağırıyor. Fatih belediyesi de düzenli olarak Armağan’ı konuk ediyor.
Üsküdar belediyesi Armağan’ın Yavuz Sultan Selim kitabı için ‘Mürekkebi kurumadan’ adıyla bir etkinlik düzenledi, toplu olarak satın aldığı kitapları imzalattı.
Bursa, Ümraniye ve Konya belediyeleri de Armağan’ı sıkça davet ediyor. Armağan’ın son kitabı ‘Abdülhamit’in Kurtlarla Dansı’ kitabının tanıtımı da AKP’li belediyelerce yapıldı.
Bursa büyükşehir belediyesi de 2010’da ‘Tarih Yolculuğunda Milli Mücadele Yılları’ söyleşisinde Armağan’ı ağırladı.
Ne olmuştu?
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak medya grubunun yayın organlarından, ‘tavan arası televizyonu’ olarak da anılan TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı tartışılmıştı.
Programda Yeşilyurt, “‘Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullanırken, Armağan da, “Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti.
Tarihçi Mustafa Armağan da Yeşilyurt’u şu sözlerle desteklemişti: “Çankaya Köşkü’ne bir fotoğraf çekimi için gitmiştim. 2012 yılında. Bizi bir profesyonel rehber grup gezdirdi. Üst kata çıktık. İki tane oda var. Bir kütüphane kısmı var, Mustafa Kemal’in yatak odası var, onun yanında Ankara Ovası’na bakan bir başka oda var. ‘Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada. ‘Burası Zübeyde Hanım’ın odası’ dedi, neyi kast ettiğimi anladı. ‘Zübeyde Hanım 1923’te ölmedi mi?’ dedim. 1923’ten sonra kim kaldı burada? Afet İnan’ın yatak odalarının yan yana olduğu ortaya çıktı. Niye gizlemeye çalışıyorsunuz? Bunun bir ismi olur.”