Sayın Özgür Özel, Lütfen El Koyun!

Değişim’ sloganıyla son kurultaya giren CHP, Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel birlikteliğinin yarattığı atmosfer ile büyük bir başarı sağladı.

Kılıçdaroğlu’nun arka arkaya yaptığı yanlışlara duyulan öfke nedeniyle kamuoyu yoklamalarında oyları yarıya inen CHP, Özgür Özel’in Genel Başkan olmasıyla yeni bir moral kazandı.

Yerel seçimlere bu ivme ile gireceğimizi düşünürken birden karşımıza eski bir CHP hastalığı çıktı: Adayların isimlerinin açıklanmasının geciktikçe gecikmesi!

Bu gecikmenin yarattığı etkilerin boyutunu Genel Merkez yöneticileri öngöremiyor olabilirler. Belki işe yarar düşüncesiyle özetleyelim;

  1. Belediye başkan adaylarının açıklanmasını gecikmesi parti içinde kaosa neden olmaktadır.

  2. Açıklama geciktikçe -özellikle ilçe aday adayları- işi gücü bırakıp Ankara’da çalmadık kapı bırakmamakta ve genel merkezde kendilerine destek aramaktadırlar. (Bu bağlamda, başlangıçta Kılıçdaroğlu’na yandaşlık edenlerin, ‘Ben Aslında…’ diye başlayan U dönüşleri de ilgiyle izlenmektedir.)

  3. Sayısı eskisi kadar olmasa da, Genel Merkezde bulunan bir iki yöneticinin, hemşerilik ya da başka gerekçelerle bazı ilçe aday adaylarını ‘sahiplenmiş olması’ (Örneğin Urla!) büyük kaygı yaratmaktadır.

  4. Aday açıklama zamanı geciktikçe, liyakat ayaklar altına alınmakta, değerli birçok aday adayı böyle bir atmosferde kendisini aşağılanmış hissetmekte, “kerameti kendinden menkul!” olanlar ise at koşturmaktadır…

BAŞKANLARIN “TÜKENMİŞLİK SENDROMU”

İster büyükşehir olsun isterse bir ilçe belediye başkanı, aday gösterilme süreci uzadıkça bundan son derece olumsuz etkilenmektedirler. Çünkü bu gecikmenin altında her zaman bir ‘istenmeme’ iradesi vardır. Aylardır böyle bir yıpratılma sürecini yaşayan bir belediye başkanı, olur da aday gösterildiği taktirde, yaşadığı ‘kızgınlık, tepki ve tükenmişlik’ nedeniyle seçim propagandasına ‘ağır yaralı’ olarak girecek, ömür boyu da kendisine yapılanı unutmayacaktır.

Aday gösterilmediği taktirde, hırpalanmış olmasının yanı sıra motivasyonunu da yitirecek ve CHP, 31 Mart 2024 seçimlerine bir ‘topal ördek’ olarak girecektir.

YETER ARTIK EZİYET EDİLMESİN!

Nerede kimin aday olacağına elbette büyüklerimiz karar vereceklerdir. Ama o büyüklerin en büyüğü olan Genel Başkan Özgür Özel’den iki ricada bulunacağız;

Ne olur, bir an önce İzmir’in tüm adaylarını belirleyin!

Ve lütfen, İzmir ilçelerini manipüle etmeye çalışarak hemşericilik yapmak isteyen arkadaşlarınıza yüz vermeyin!

Sonuçta acısını sadece İzmir değil, CHP de çekecektir.

Bunları da sevebilirsiniz