TRT’ye Yazıklar Olsun!

Yazıklar olsun, Cumhuriyet ile gizli/açık hesabı olanlara!

Yazıklar olsun, Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyet sayesinde en yüksek makamlara gelmelerine rağmen, O’nun ilkelerini belleklerden silmeye çalışanlara!

TRT’nin, Gazze’deki savaşı bahane ederek Cumhuriyet Bayramı anma ve kutlamalarını iptal etmesi, basit bir olay değildir! Çünkü, başta Cumhuriyet Bayramı olmak üzere ulusal bayramlar bir eğlence değil, ulusal gururumuzu ateşleyen olaylardır.

Hele de Cumhuriyet, onurlu bir Kurtuluş Savaşının ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu millete armağan edilen bir uygarlık rejimidir. Onu anmak ve kutlamak için yapılan törenlere, -bazı sosyal medya sapıklarının “Kemalist eğlence” yorumuna katılırcasına- TRT’nin ekranlarını kapatanlara yazıklar olsun!

AKP GELDİ GELELİ…

AKP başa geldiğinden beri, ulusal bayramlarda yapılan törenler sırasında nedense başbakanlar, cumhurbaşkanları, meclis başkanları sık sık ya hastalanmışlar ya da yurtdışına seyahate gitmişler…

Kimi kutlamaların da ‘ulusal yas!’ gerekçesiyle iptal edilmesinin yanı sıra Atatürk anıtlarına çelenk konulması bile -adamların sinirine dokunduğu için olacak- yasaklanmıştır.

KARANLIK YÜZYIL”

7-8 yıl önce, AKP ile FETÖ’nün Atatürk ilke ve devrimlerine karşı el ele verdiği yıllarda, bir AKP milletvekilinin söylediklerini asla unutamam.

Bir toplantının başlangıcında yapılan sohbet sırasında ona, ülkemizin geleceğini iyi görmediğimi söylediğimde keyifle gülümsemiş ve beni çıldırtan şu sözleri (özetle) söylemişti:

Siz hiç uğraşmayın! 2023 geldiğinde, geçmiş yüzyılı (yani 1923 ile 2023 arasını) ‘Karanlık Yüzyıl’ olarak ilan edeceğiz!”

O milletvekilinin FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum! Muhtemelen değildi çünkü onlar bu açıklıkta konuşacak kadar aptal değildiler!

O milletvekilinin düşleri bugün gerçekleşmemişse de, bu zihniyettekilerin sadece tarihi erteledikleri ve her fırsatta Cumhuriyet’i ve Atatürk ilkelerini hırpalayarak o günü bekledikleri bir gerçek!

Anayasa’nın ilk dört maddesi ile hesaplaşma gayretlerinin de altında başka ne yatıyor olabilir ki?

KUTLAMA BİR EĞLENCE DEĞİLDİR!

Cumhuriyet kutlamalarını sadece eğlence olarak göstererek TRT’yi Cumhuriyet törenlerine kapatan cahillere en iyi dersi yine bu halk verecektir!

Eğer yürekleri yiyorsa 29 Ekim günü Anıtkabir’e gitsinler!

Halkın nasıl bir bağlılıkla Atatürk’e koştuğunu, onunla dertleştiğini ve Cumhuriyet’i koruma ateşiyle dolarak evine döndüğünü görsünler!

Bunları da sevebilirsiniz