Karaburun’da Emperyalizmle Mücadele Ütopyaları..

Dağarcık Türkiye Düşünce Gurubu’nun Karaburun’da nefis bir koyda yer alan Ergin Pansiyonda düzenlediği 3 günlük (7,8,9 Ekim 2022) “100 Yılında Emperyalizme Karşı Yeniden Ütopya” başlıklı panel ve konferanslar dizisine konuşmacı olarak katıldım ve tebliğimi sundum.

İktisatçı Enis Musluoğlu ile eşi öğretmen Aylin Musluoğlu’nun öncülüğünde Dağarcık Türkiye ekibinin büyük fedakarlıklarla oluşturduğu bu düşünce eylemine, eski Kültür Bakanı Prof.Suat Çağlayan, Serdar Kızık, Orhan Ayber, Pınar Gül, Doç.Dr.Güzel Yücel Gier, Serdar Yasa, Prof.Dr.Tayfun Özkaya, Dr.Yavuz Daloğlu, Dr.Ceyhun Balcı, Ender Helvacıoğlu, Levent Gedizlioğlu, Dr.Hande Orhon Özdağ, Ali Berk İdil, Özgün Emre Koç, Mavi Vatan’ın ideoloğu Amiral Cem Gürdeniz, Hasan Erel, Zafer Arapkirli, Yaşar Aksoy, Dr.Oğuz Akçelik, Deniz Saraç, Gamze Orhon Kılıç, Mert Kılıç, Prof.Dr.Barış Doster, Ahmet Müfit Bayram, Cenk Özdağ, Ayşe Tosuner, Meftun Hazırol katıldılar.

Felsefeden siyasete, ekonomiden ulusal savaş sanayiine kadar halkımızın Emperyalizme karşı mücadelesinde yürüteceği projeleri sundular ve tartışmaya açtılar.

Geçmişte veya günümüzde Sosyalizmden Kemalizme, aktivist çevrecilikten sosyal demokrasiye kadar çeşitli mücadele platformlarında pişen konuşmacılar ile dinleyici katılımcılar, Emperyalizme ve Faşizme karşı geniş bir birliktelik sergilediler.

Vallahi, 3 gün boyunca saatlerce süren bu fikirler, tebliğler ve tartışmalar dizinde bu konuşmacı ekibin içinden 4 veya 5 tane DEVRİMCİ BAKANLAR KURULU çıkabileceğini saptadım.

Siyaset ne kadar bataklık arz ediyorsa bile, halkımızın gerçek aydınları hiç şüpheniz olmasın DEVRİME hazırlanıyorlar.

Çok gururlandım, çok ümitlendim. Kendi açımdan; ben konuşurken ağlayanları izledikçe 50 yıllık gazetecilik hayatımda da kendimi DEVRİME ne kadar bağımlı ve yetkin yetiştirdiğimi hissettim.

Ne demişti 27 Mart 1933’te Atatürk?.. “.. Karanlıklar içinden güneşin doğduğunu nasıl görüyorsam, bir gün Sömürgecilik ve Emperyalizmin de yeryüzünden yok olacağına inanıyorum..”

1-Karaburun’dan güneşin doğduğunu nasıl görüyorsam, halkımın aydınlık yarınlarını da öylesine inanç içinde görüyorum..(Fotoğraf:Kamil Masaracı)

2-Rahmetli Sırrıye Gönenç teyzenin 100 yıllık istiklal bayrağını yine açtım, ortalık yıkıldı..

3-Cumhuriyetçiler.. Serdar Kızık, Enis Musluoğlu ve Yaşar Aksoy..

4-Yazılarını zevkle okuduğum güzel insan, gerçek kemalist Cumhuriyet yazarı Prof.Barış Doster..

4a-Karaburun’da bana nefis kitaplarını armağan eden değerli akademisyen ve müzikolog Dr.Yavuz Daloğlu..

5-Geçmişin ünlü aktivist ve devrimcileri, Meftun Hazırol, Ayşe Tosuner ve rahmetli Yusuf Savaş Emek’in eşi Semra Emek..

6-Genç kuşak devrimciler.. Cenk Özdağ ve eşi Dr.Hande Özdağ, sevimli kızları..

7-Can Yücel’in kızı Dr. Güzel Yücel Dier, Serdar Kızık, Dr.Yavuz Daloğlu ve Yaşar Aksoy.

8-İki dev akademisyen adama sırtımı yasladım. Cenk Özdağ ve Oğuz Akçelik..

9-Amiral Cem Gürdeniz.. Bahriyenin yüz akı..

10-Yaşar Aksoy, Barış Doster, Serdar Kızık ve Orhan Ayber..

11-Yunan milletini değil, Emperyalizmin jandarması Yunan siyasal rejimini yerle bir ettim..

12-Katılımcıların beşte biri..

13-Cennet gibi bir yer..

14-Karaburun..Börklüce Mustafa’nın yuvası..

15-Ütopya toplantılarının kurucusu, 68 gençlik lideri, devrimci ve yurtsever önder rahmetli Yusuf Savaş Emek.. Karaburun’da rahat uyu.. İdealin yaşıyor..

Bunları da sevebilirsiniz