100.Yılında Emperyalizme Karşı Yeniden Ütopya..

Dağarcık Türkiye’nin bu 2022 yılı için oluşturduğu slogan “100.yılında Emperyalizme karşı yeniden ütopya” şeklinde alkışlanacak bir haykırış idi….

Bu slogana uygun biçimde biz de kişisel olarak tabana kuvvet, yüreğimizde hürriyet yola koyulup birçok etkinlikleri keyifle, hiçbir çıkar gözetmeden, sadece ilgili belediyelerin ulaşımımızı sağlaması ile gerçekleştirdik.

Yılbaşından itibaren hiç bir iktidar ve menfaat gücüne dayanmadan tek başımıza gönüllü olarak, tıpkı bir İstiklal Süvarisi gibi, kurtuluşun 100.yılını kutlamak anlamında tüm Ege Bölgesine yayılacak olan Kuvayı Milliye etkinliklerimizi (konferans, panel ve imza günleri) sorunsuz biçimde hayata geçirdik.. Gayret yüreğimizden, destek şehit ve gazilerimizden, hedefimiz dağlar, yolumuz Gazi Paşa’nın yolu dedik.. Özgür vatan için.. Ya istiklal, ya ölüm!..

PROĞRAMIMIZ ŞU SIRAYI TAKİP ETTİ

  1. İZMİR, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı sebebiyle, Vefa ve Emek Ödülleri’ni açıkladık. Yönetmeni olduğumuz Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi’nin açıklamasına göre, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100.Yılı’na denk getirilen 2022 yılı İzmir Ödülleri’ni kazananlar belirlendi ve tam 80 kültür insanına ödülleri takdim edildi (2.2.2022). Dağarcık Türkiye ekibinden Prof. Suat Çağlayan, Serdar Kızık ve Enis Musluoğlu’na ödüllerini sevgi ile sunduk.

  2. ÇEŞME, İzmir Büyükşehir Belediyesi katkısıyla Mesut Gengeç yönetiminde “9 Eylül’ün 100 Yılı Belgeseli” evimizdeki çekimlerle gerçekleşti ve yayına girdi.

  3. İZMİR, Kültürpark Lions Kulübü’ne geniş katılımla bir toplantı sonucunda, “100.Yıl ve Kuvayı Milliye” konferansımızı, 8 Mart 2022 tarihinde Pasaport Otel’de Saat 13.00’te gerçekleştirdik..

  4. İZMİR, “100. yılında Emperyalizme karşı yeniden ütopya söyleşileri” bağlamında ilk söyleşiyi, 26 Mart 2022 tarihinde Yakın kitabevinde gerçekleştirdik.

  5. ÇEŞME, İzmir Ödülleri konferansla sunuldu. İzmir Musevi Cemaatinden yazar ve turizm duayeni Sara Pardo, fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi, ünlü Atatürk araştırmacısı Hanri Benazüs, şair ve yazar Avram Ventura ve yazar Raşel Rakel Asal, Yaşar Aksoy’un yönetmenliğini yaptığı Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi tarafından “İzmir´in Kurtuluşunun 100. Yılı” nedeniyle verilen İzmir Ödülleri´ne sahip oldular. Ödül töreninde sonra Yaşar Aksoy, “Yunan İşgalinde Batı Anadolu’da ulusal direnişe destek olan İstiklal Madalyası sahibi Museviler” başlıklı konferansını, Ilıca’da çok kalabalık bir Musevi vatandaşlar topluluğuna sundu. (15.7.2022)

  6. ÇEŞME, Temmuz ve Ağustos aylarında “Kurtuluşun 100.Yılı” konulu iki ayrı belgeselin evimde çekimi yapıldı. (Bir tanesi Rıdvan Akar yönetiminde)

  7. ÇEŞME, Ilıca, Taş İskele, yazar arkadaşlarımızla toplu imza ve kısaca 100.yıl hakkında konuşma. 1 Eylül Saat.18.00.

  8. ÖDEMİŞ, Kültürpark’ta Efeler ve Kuvayı Milliye Paneli. Dr.Alev Coşkun, Serra Menekay, Dr.Günver Güneş ile beraber, 4 Eylül, Saat: 15.00.

  9. AYDIN EFELER, Kuvayı Milliye Konferansı, 6 Eylül, Saat 19.30, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi.

  10. İZMİR, Gündoğdu, Çeşme, Efes, Konak, Kuşadası Güvercinada, Toprak Ana Rotary Kulüpleri ortak toplantısı, İzmir’in Kurtuluşu Konferansı, 8 Eylül, Saat 20.00, Kordon Otel.

  11. İZMİR, 9 Eylül 2022, İzmir’in Kurtuluşu törenleri dolayısı ile, İzmir Hükümet Konağı önünde tam saat: 10.00’da NTV televizyonuna Merih Ak yönetiminde canlı olarak 9 Eylül konuşmam.

  12. İZMİR, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Yakın Kitapevi’nde bu yıl yayınlanan 4 adet istiklal savaşı kitaplarımızın (Hasan Tahsin, Gavur Mümin, İstiklal Süvarisi, Efeler İsyanı) imza günü, 9 Eylül, Saat: 14.00 – 18.00.

  13. ÇEŞME, 9 Eylül Belgeseli gösterimi ve Kuvayı Milliye konferansı, 14 Eylül, Saat 18.30, Aya Haralambos Kilisesi.

  14. AYDIN YENİ PAZAR, Yörük Ali Efe ve Kuvayı Milliye buluşması: Yörük Ali Efe Müzesi’nde tören ve Atatürk Kültür Merkezinde panel, 23 Eylül. Proğram: Açılış, Konuşmalar, Mevlit, Müzenin gezilmesi, Halk Oyunları, Panel (Prof.Ruşen Keleş, Prof.Ergun Aybars, Prof.Övgün Ahmet Ercan, Yaşar Aksoy, Dr.Mehmet Başaran, Dr.Günver Güneş, Dr.Fatih Özkurt)

  15. TÜRK TARİH KURUMU (TTK) yetkilileri ile Çeşme’deki evimde TTK Arşivi için video çekimli söyleşi, 24 Eylül.

  16. KARABURUN, Ütopyalar Buluşması (8-10 Ekim), Ergin Pansiyon. Son gün (9 Ekim, Saat:13.00) “Emperyalizme Karşı Milli Kurtuluşun 100.Yılının Anlamı” konulu konferansım gerçekleşecek.

  17. İSTANBUL, İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza günleri. 3-11 Aralık 2022.

  18. Emperyalizme karşı Milli Kurtuluş” bağlamında çok donanımlı, şimdiye kadar hiç yayınlanmış belgelerle dopdolu İzmir Yangını konulu bir kitabım daha bu dönemde Kırmızı Kedi Yayınevi’nden yayınlanacaktır

  19. Ehhh..Bizden bu kadar..

Bunları da sevebilirsiniz