Ütopyaların 25. Yılı ve Sonrası

Bu sene Karaburun’da ütopyaların 25. Toplantısı yapıldı. Geçen sene ilk kez katıldığım etkinliğin 25 yıl gibi önemli bir geçmişinin ardındaki birikimlerin açığa çıktığı bir etkinlik olması nedeniyle düşünsel hayatıma önemli katkıları oldu. Toplantı’nın ana konusu savaş ve emek kavramları üzerineydi.

Toplantıya 2. Gününde katılabildiğimiz için ilk günün konuşmalarını kaçırdım. Ama Karaburun’a vardıktan sonra kısa bir dinlenmenin ardından “Ütopyaların Peşinde Yirmi Beş Yıl” ve “Savaş ve Emek” başlıklı konuşmalara yetişerek değerli hocalarımın Ütopyalar sürecinde ve güncele dair yorumlarını dinleme fırsatını kaçırmamış oldum. Cumartesi günü olan konuşmalar ise daha dikkat çekiydi. “Emeğin Kaldırılması ve Yapay Zeka” başlığı altında özellikle modern çağın yani tam da şimdinin anında bilgi savaşları ve siber savaşlar konuları üzerine son derece bilgilendirici ve birbirilerini tamamlayıcı yetkin sunumlar dinledim. Aydınlık geleceğe dair umutları yeşerttikleri için başta sayın Enis Musluoğlu ve Aylin Musluoğlu’na ve tüm Dağarcık Türkiye ailesine bu verimli ve eğlenceli etkinlik için sonsuz teşekkürler…

Ütopyalar toplantısından hemen sonra maalesef zorlu bir süreç yaşadık. Ancak her umutsuzluğun ardında sabrın ve sevginin sonunda doğan güneş gibi bu sıkıntılı dönemi de hızlıca atlatma umudundayım. Başta babamın doktorları Prof. Dr. Alp Aydınalp’e ve Prof. Dr. Atilla Sezgin’e, serviste yattığı sürece şefkatlerini esirgemeyen Eda ve Esra hemşireler başta olmak üzere Başkent Üniversitesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi’ne ve Kalp-damar Cerrahisi Servisi’ne, bütün süreç boyunca destekleri ve nazik ilgileri için sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, Prof. Dr. Kenan Araz’a ve Prof. Dr. Ali Haberal’a sonsuz minnetle teşekkürlerimi sunarım. En başından beri doğru yerde olduğumuza inandık. Onlar da kendilerine olan güvenleriyle bize desteklerini hiç esirgemediler. En başında bize yol gösteren ve dostluğunu hiç esirgemeyen Gülru Yıldız’a; yoldaşlarım Cenk, Hande, Gamze, Mert ve Ali Berk’e, Enis ve Aylin hocalarıma destekleri ve yardımları teşekkürlerimi sunarım.

Ve tabi ki tüm Akçelik ailesinin bireylerine: İyi ki varsınız…

Bunları da sevebilirsiniz