İtalyan Basınında Türkiye – Haziran 2019

La Repubblica

İstanbul’da Seküler Türklerin Galibiyeti ve Sultanın Hataları

23 Haziran 2019

Laik ve cumhuriyetçi Türkiye, ilk kez Sultanı yenmeyi başaran adamın zaferini kutlamak için sokaklara düştü, İstanbul’un merkezinde kornalarla dolu uzun bir araba hattı oluştu. Bu seçim başarısı, iki kıtaya yayılmış, büyük bir uluslararası kent olan, Asya ve Avrupa’nın kozmopolit şehri için bir tür kurtuluş.

Aile inşaat şirketinin eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu, yaklaşık yirmi yıldır muhalefetin hayalini kurduğu şeyi gerçekleştirdi: bireysel özgürlükleri kısıtlayan, on binlerce muhalifi hapseden, vatandaşlarının ceplerine göz koyan ve bir NATO ülkesine Rus füzeleri yerleştirmeyi planlayarak uluslararası ilişkileri istikrarsızlaştıran adamı yenmek.

Erdoğan’ın hataları çoğalmaya başladı. Son olarak seçimlerin hali hazırda bir kez kaybedildiği ülkenin en önemli kenti İstanbul’da bu kez daha büyük bir farkla kaybetti. Bu, Türk lider için sonun başlangıcı demek olabilir. Fakat asla kesin konuşmamak gerekiyor. Türk Sultan ilerleyen dönemlerde beklenmeyen sürprizler yapabilir.

https://www.repubblica.it/esteri/2019/06/23/news/istanbul_la_turchia_laica_in_festa_e_gli_errori_del_sultano-229478657/?ref=search

Sputnik Italia

ABD, S-400’lere Türkiye için yeni yaptırımlar planlıyor

19 Haziran 2019

Bloomberg’e gore Trump yönetimi, S-400 uçaksavar füzesi komplekslerinin satın alınması nedeniyle Türkiye’ye karşı üç yeni yaptırım paketi getirme olasılığını göz önüne alıyor.

Ajans tarafından alınan bilgilere göre, Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Dairesi üyeleri tarafından incelenen en ağır yaptırım paketi bir süredir zorda olan Türkiye ekonomisini sarsabilir. Şimdilik en fazla desteği alan seçenek, CAATSA yasalarına uygun olarak, Rusya ile işbirliği yapan savunma ile ilgili Türk şirketlerine karşı yaptırımlar sağlayan seçenek. Bloomberg’e göre, bu yaptırımlar, Amerikan mallarını satın alma veya ABD’de kendi ürünlerini satma hakkini ortadan kaldırmak için pratikte bu şirketleri Amerikan mali sisteminden çıkaracaktı.

Yaptırımlar, Türkiye’nin S-400’leri almaya başlayacağı Temmuz ayı başlarında yürürlüğe girebilir. Türk kaynakları, Ankara’nın “Washington’a duyulan güven tamamen kırıldığı” için Amerikan tehditleri karşısında esnek kalacağını söylüyor.

Daha önce, Türk makamları S-400’ü satın alma planlarından vazgeçmeyeceklerini ve ilk hava savunma sistemi grubunun ülkede Temmuz ayı başlarında hizmete gireceğini söylemisti. ABD, S-400 sistemlerinin NATO standartlarına uymadığını ve yeni F-35 uçağının Türkiye’ye satış sürecini geciktirebileceğini veya iptal edebileceğini ilan etti.

Son olarak Pentagon, F-35’lerde uçuş eğitimi için Türk pilotlarını artık karşılamayacağını ve zaten eğitim görmekte olanların 31 Temmuz’a kadar ülkeden ayrılması gerektiğini duyurdu.

https://it.sputniknews.com/mondo/201906197788779-usa-vogliono-imporre-nuove-sanzioni-contro-la-turchia-per-lacquisto-degli-s-400/

As a final advice, use the ovulation-calculators.com to see your most fertile days and when you’re most likely to conceive during the month.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın