Güldürme Güldürme

Yıllardır Türk TV’lerinde en çok izlenen Güldür Güldür Show’un son programının sadece bir skecinde TV ve gazete haber programlarının küçük ama çok küçük inceden bir eleştirisi verildi. Kısaca şöyle: TV yönetmeni: arkadaşlar haberleri daha güzel daha olumlu nasıl verebiliriz, deyip, olayı iyi yönleriyle görelim (ters düz eden başlıklar kullanalım) dedi, bu kadar. İşte burada Türk medyasının ünlü trol televizyonu A Haber, “algı operasyonu” yapıyorlar diye hücuma geçti.

Yani siyasi iktidarın sözcüsü A Haber birkaç dakikalık çok naif siyasi bir eleştiriyi dahi kaldıramadı.

Bu ne hazımsızlık bu ne zorbalık, işte bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük, minicik, kenardan kıyısından imalı bir eleştiriye dahi tahammül edememek. Bir de kalkmış TV’lerimizde niye siyasi mizah yok diyoruz. AKP iktidarı boyunca zaten siyasi mizah olmadı, hiç olmasın.

En küçük birkaç dakikalık bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen “tek başkancı” ülkemiz; haberiniz olsun çoktan siyasi mizahın yasak olduğu Kuzey Kore’ye, Türkmenistan’a, Myanaar’a, Suudi Arabistan’a dönmüş.

Siyasi mizahın yasak olduğu bu ülkelere gidin, devlet başkanlarının devasa saraylarını göreceksiniz, kadınların akşam ve geceleri dışarı çıkamadığını göreceksiniz, devlet başkanlarının binlerce korumayla dolaştığını göreceksiniz ve devletin en çok memur çalıştıran kurumunun “istihbaratları” olduğunu göreceksiniz ve “tek kanal” tarafından yöneltildiğini göreceksiniz.

Oysa yoksulluktan bitap dünyanın en geri kalmış Orta Afrika ülkelerinde dahi, hatta kadın şovmenler, stand-upçılar ülkelerinin en şöhretli sanatçıları el üstünde tutuluyorlar.

Bunları da sevebilirsiniz