Havada aşk kokusu mu var?

Fazla veriye gerek yok… Son 3 ayda 6000’den fazla milyonerin paralarını yurtdışına çıkardığı bir ülkedeyiz. Kriz var veya yok bu tip bir güvensizlik başlı başına kriz sebebi değil mi?


Avrupa, Dubai ve İsrail bankacılık sektöründeki çalışanlar birçok Türk (ikinci vatandaşlıkları Türk) vatandaşına çeşitli şekillerde hesap açtığını söylüyor ve neler olduğunu soruyor. Ne oluyor?

Bütün bunların üzerine ekleyeyim; gıda sıkıntısı artıp ithal ettiğimiz gıdalar dolar bazında artarken doların da 8 olduğunu düşünün. Ne olabilir?
Yumurta sırf dolarla alınan yem yüzünden 2 kat artmadı mı? Yumurta ile yapılanları düşünün? Ne oldu?

Benzin fiyatı yarıya düşerken kuruş düşmeyen benzine gizli bir yüzde 100 zam yapılmadı mı? Benzin fiyatı yerine geri oturunca litresi 10 olmayacak mı? Dolar artışı hariç üstelik… Olamaz mı? Benzin artarsa gıda ne olur sizce?

Ötv ile reel değerinin 4 katini verdiğimiz araba, kıyafet, elektronik filan demiyorum. Gıda. Eskiden kendine yeten bir ülkeydik ve bunun verdiği mesaj çok açıktı. Şimdi bu yok! Ne olabilir?

3 milyon mülteci ve binlerce teröristin yani sıra bu açlığa eklenen itina ile kutuplaştırılmış milyonları düşünün. O yüksek duvarlar koruyacak mı bizi? Güvenlikli sitelerde bir şey olmaz canim? Ne olabilir? Kötü düşünmeyelim değil mi?

Şehirleşmeye asla ayak uyduramamış cahil ve öfkeli kültürümüz sadece bir kıvılcıma bakar mı dersiniz?

Ki çoğumuz açlığa veya siyasal ayrıma gerek kalmadan I phone için adam bıçaklar hale geldi bile… Yapmayalım isterim ama çevremize bakıyor muyuz? Havada aşk kokusu mu var?

Ev fiyatları azalıyormuş filan şimdilik masal… Daha 20 yıl borçlanıp alınan evlerin değerinin yüzde 20’sine düşeceği ortamı görecek(uzun vadede tekrar yükselecek o ayrı) ve maketten satılıp asla bitmeyecek evlere verilen devlet garantisi ile sadece köprü geçişlerini değil milletin evinin parasını da ödeyeceğimiz zamanlara da geleceğiz.Yok canım ev parası da ödetmezler mi diyorsunuz? Şimdi de ev veya köprü değil zarar eden bir şirketin parasını ödüyorsunuz desem?

Turizmcilik krizi? Pardon o tabuta son çiviyi 2016’da çaktık zaten. Hangi otelle konuşsam doluluk 20. Eskiden organizasyonda tek oda için yalvarılan oteller +10 opsiyon tanıyor. Oradan ekmek yiyenler hangi sektöre geçti?

Peki sanayi?

Ülkelerin:

Dünya markalarının sayısı ve değerleri.

Bu listede yoksanız, YOK’sunuz.







Gelişmiş ülkelerin gündemi:

1)Mars’da yaşam

2)Yapay Zeka

3) 200 yıla uzayacak yaşamlar

4) Aynı anda, yaşanabilecek binlerce gezegen bulmak.


AR-GE… AR-GE…

Biz ettik biz bulacağız. Demişti çünkü;
Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar.



Bunları da sevebilirsiniz