Oyun İçinde Oyun Var

Aşağıdaki yazı 2009 yılında yazılmış, aynı yazı 2005 yılında yazdığım yazı ile tamamlanmış ve paylaşılmıştı.

Son on gün içinde ülkemizde yaşanan olayları daha iyi anlamak için arada bir gerilere gitmek gerekiyor.

Niçin Urfa, Niçin Ceylanpınar, Niçin Suruç.

Sonuç Yahudilerin 2000 yıllık hayallerinin gerçekleşmesi.

MAYINLAR

Cumartesi, 06 Haziran 2009 17:34

Mayın denildiğinde aklımıza ilk gelen şehit cenazeleri, acılı aileler ve gözyaşları olurdu. Ama artık mayın denilince; vatanın tümlüğünü ve bütünlüğünü korumak için yaşamlarını bu uğurda feda eden şehitlerin yanı sıra, vatan topraklarının satılması veya kiraya verilmesi de gelmektedir.

1950’li yıllarda ABD ile yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde, komünizme karşı büyük bir savaş açılmış, uzun yıllar psikolojik olarak hayali komünistler yaratılmış ve yine anımsadığıma göre hemen her gün doğduğum yörede (Gaziantep) hayali komünistler yakalanıyor, köy odalarında ve kahvehanelerde bu konu konuşuluyordu. Hoşlanmadıkları insanları komünistlikle suçlayarak, o insanların çeşitli şekillerde mağdur ediyorlardı.

Bu arada komşumuz Suriye’de hemen her yıl darbeler olmakta ve sık sık iktidarlar değişmekte idi. 1953 yılında Albay Edip Çiçekli’nin Kurtuluş Hareketi Partisi’nin çok büyük çoğunlukla iktidarı ele geçirmesi, Çiçekli’nin diktatörlüğüne ve Baas Partisi dahil diğer siyasi partilerle arasının açılmasına neden oldu. Ve 1954 yılında Suriye’de Baas Partisi ile Arap Sosyalist Partisi Birleşerek Baas Sosyalist Partisi adını aldı. Askeri bir darbe ile Çiçekli iktidardan uzaklaştırıldı..

1955’te Baas Partisi Cemal Abdul Nasır’ın Bağdat Paktı’na cephe alarak silah alış-verişi ile Sovyetlere kayması, Baas ile Mısır’ın birleşmesini gündeme getirmiştir.

1956 Süveyş buhranı ve İngiltere ve Fransa’nın Mısır’a saldırmaları, Baas ile Mısırı daha da birbirlerine yaklaştırdığı ve Mısır’ın Süveyş kanalını millileştirmesi.

işte bu olaylar karşısında ABD ile yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde; Devlet, 1956-59 yıllarında Suriye sınırı boyunca Habur sınır kapısından Antakya´ya kadar 760 kilometrelik alanı mayınladı. Mayınlanan alan 300 ila 750 metre genişliğinde. Toplam 4 milyon dönümlük arazi de mayın tarlası güya sınır güvenliği ve kaçakçılığı önlemek gerekçesiyle Suriye ile olan sınırımız boydan boya mayınlanmıştı.

O günden bugüne mayınlar üzerine filmler çevrildi, romanlar-şiirler yazıldı, ağıtlar yakıldı. Mayınlı tarlaları içinde top oynayan, ot biçen ve hayvan otlatan çok insan bunu hayatı ile ödedi, sakat kaldı. Mayın tarlaları, yakınındakiler için ölüm, facia, dram ve tehlikenin adı oldu. Ancak mayınlar sınır kaçakçılığını engellemedi. Sını güvenliği açısından hiçbir sorun yaşanmadı, sırtçı dediğimiz kaçakçıların yerini büyük kaçakçılıklar aldı.

ABD’nin, tetikçisi İsrail Devletinin Kutsal topraklara yerleştirilmesi Büyük Ortadoğu projesinin bir parçasıdır. Daha birkaç yıl önce Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliğinin 100 yıllığına Israillere satılması veya kiraya verilmesi gündeme gelmiş ama AKP hükümeti bu konuda başarılı olamamıştır. Şimdi aynı senaryolar tekrarlanmaktadır. Mayınlı tarlaların temizlenmesi yasası TBMM ‘den Başbakanın AKP milletvekillerine verdiği gözdağı ile geçmiştir. 4 Haziran 2009.

Not: 4 Haziran 1878 yılında Padişah Abdülhamit, Yıldız sarayında yapılan gizli anlaşma ile KIBRIS’I da İngilizlere kiraya verilmişti.

2005 yılında Hakimiyeti Milliye İnternet Sitesinde bu konu ile ilgili bir duyuruyu okuyucularımızla paylaşmış ve oyunun boyutlarını sergilemeye çalışmıştım. Şimdi bu oyun daha da acımasızca sergilenmektedir. Amaç Büyük Orta Doğu Projesinin hayata geçirilmesidir. Ülkenin parçalanmasıdır.

Evet, 2000 Yıllık Yahudi Hayali Gerçekleşiyor

***

Not: Bu yazı 2005 yılında Hakimiyeti Milliye internet Sitesinde Yayınlanmıştır

İKİ BİN YILLIK YAHUDİ HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

KIBRIS´I KİRAYA VEREN ZİHNİYET ŞİMDİ DE URFA´YI VERİYOR…!

UYANIN EY MİLLET..! TÜRKİYE AKP ELİYLE İSRAİL´E SATILIYOR!!!!

TÜRKİYE İŞTE BÖYLE SATILIYOR… YAHUDİLERİN 2000 YILLIK HAYALİ AKP

SAYESİNDE GERÇEKLEŞİYOR…

TÜRKİYE´NİN EN VERİMLİ TOPRAKLARI URFA-CEYLANPINAR OCAK(???) AYINDA; İSRAİL’E SATILIYOR…

MGK´NIN SATIŞINA “HAYIR” DEMESİNE KARŞIN, AKP HÜKÜMETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ TOPRAKLARINI İHALE YOLUYLA SATMAYA YA DA 100 YILLIĞINA KİRALAMAYA HAZIRLANIYOR…

AB istemediği halde devlet tarım alanlarını satma kararı çıkaran Hükümet, Ocak ayında Devlet tarım alanlarını ihaleyle satmaya ve kiralamaya hazırlandı. Sessiz sedasız devam eden ihaleye ısrail birinci alıcı olarak adını yazdırdı.

2000 YILLIK YAHUDİ HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

Yahudilerin kutsal toprak olarak gördükleri Harran merkezli, Dicle ve Fırat nehirlerinin arasındaki topraklar, AKP´nin de yardımıyla Israil’in eline geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zayıf ve işbirlikçi yönetimini fırsat bilen ABD ve ısrail en hızlı biçimde hedefine ilerliyor. İmzaları bir bir attırıyor. Ortadoğu´da Türkiye´nin gücünü kıran ve ulusal onurunu

zedeleyerek büyük prestij kaybettiren ABD´nin ardından İsrail Kürtlerle olan ilişkisini açığa vurarak kalıcı adımlar atmaya başladı. Türkiye’nin Musul ve Kerkük’e girmeyeceğinin garantisini Tayyip Erdoğan´dan alan ABD, ikinci plan için ısrail´e yeşil ışık yaktı.

MUSUL ORTADOĞUNUN HONKONGU HALİNE GETİRİLİYOR.

Kürtlerle İsrail arasında yapılan anlaşma gereği bölgeye getirilecek olan yaklaşık 150 bin Kürt asıllı Yahudi ye özel haklar veriliyor. Kerkük petrollerinin de Musul’a bağlanmasından sonra, petrol hareketi tamamen Yahudilerin kontrolüne veriliyor. Musul – Hayfa arasındaki yeni petrol boru hattı ve Yumurtalık-Kerkük hattı Yahudiler tarafından yönetilecek. Bölgede de kurulacak olan Ürdün Israil ortak şirketleri, bölgedeki ticaretin büyük bölümünü ele geçirecek. Yani, Petrol ve ticaret tamamen İsrail´in kontrolüne geçecek.

SIRADA SU VE TARIMA HAKİMİYET VAR

Irak ta kutsal kitaplarında yazan toprakları ele geçirme yönünde ilerleyen İsrail, petrolden daha büyük hayati öneme sahip olan su kaynaklarını da kontrolü altına almak istiyor. Bunun birinci yolu da Türkiye deki engel teşkil eden yasaları değiştirmekti. Mevcut rejime ve askere karşı tavrı ile bunu pek çok kez ispat eden Tayyip Erdoğan ve hükümeti, İsrail ve ABD’nin en iyi stratejik ortağı oldu.AB istemediği halde, halka istiyormuş gibi gösterip, pek çok yasanın arasında tarım alanlarını satma yasası çıkaran Hükümet, Türkiye‘yi içinden çıkılmaz bir

problemin içine soktu… Türkiye’nin en verimli topraklarından 2.000.000 m² lik Ceylanpınar, Ocak ayında ihaleye çıkıyor. Millî Güvenlik Kurulu bu arazinin satışına karşı çıkınca da, Israil 100 yıl kiralama önerisi getirdi. AKP’nin de sıcak baktığı bu yöntemle

Ceylanpınar ve şimdilik bilmediğimiz bazı tarım alanları İsrail in kontrolüne geçecek. Burada istediğini ekecek, istediğini çalıştıracak. Kıbrıs da farklı bir yöntemle kiraya verilmişti. Türkiye’nin büyük krizler atlamasına rağmen harcamasını kısmadığı GAP ta İsrail in kontrolü altına giriyor.

AKP’nin bu oyunu bozulacaktır. Ülke topraklarının İsrail’e peşkeş çekilmesine asla seyirci kalınamayacaktır.

Bunları da sevebilirsiniz