Kumpas Üstüne Kumpas

İzlemişsinizdir, birkaç gündür Fuatavni hesabıyla güya CHP’li Umut Oran’ın gizlice darbe hazırlığı görüşmeleri yaptığı, haberlerini, Akşam Star ve Sabah gazetelerinde.

Umut Oran ve Kılıçdaroğlu’yla ilişkilendirilen bu kayıtlar tam bir kumpas tam bir düzmece.

Türkiye Cumhuriyet’ine sayelerinde ve kucaklarında yapılan Ergenekon ve Balyoz davalarının kumpasları ortadayken bu kadar ucuz iftiralar bir daha yeniden yandaş gazeteler tarafından niçin düzenleniyor?

Cemaatle CHP’nin sırnaşması kucaklaşması açık bilgi alanlarında ve herkesin gözleri önünde cereyan ediyor, bunu görmeyen anlamayan göz kalmadı, ancak el altından bir ‘darbe tezgahında’ CHP’nin cemaatle gizli bir tertip içinde olduğunu güya gösteren bu ‘kayıtlar’ın gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur.

İşin içine acemice ve çocukça İsrail’in ABD’nin İş Bankası’nın karıştırıldığı tam bir darbe hazırlığı görüntüsü veriliyor.

Peki, birkaç gün içinde foyası ortaya çıkabilecek akıllara ziyan bu iftira tezgahını yandaş basın niçin yapıyor?

Çünkü her şey artık ‘seçimlere’ kilitlendi.

AKP düştüğü bataktan çıkamıyor.

Tıpkı 2007’de başlattığı operasyonlar gibi ancak ‘her şeyi ele geçirerek’ ve‘ herşeyi imha ederek’ kurtulabileceğini sanıyor.

Unutmayın 2007 Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında iftira belgelerinin çok büyük işler başarmasının tek sebebi ‘toplumun ve basının susturulmasıydı’.

O zaman şöyle düşünmüşlerdi: ‘muhalifleri imha edip boğarak ortadan kaldırarak başarırız.’

Şimdi yine bu vasat zekanın ürünü iftira belgelerle aynısını düşünüyorlar:‘ Seçime kadar boğup imha edip suçlayıp kilitleyip kamuoyunu kandırıp yok edip suçlayıp’ netice alabiliriz.

AKP için artık iftira belgeleri düzenleyip güya CHP’yi darbenin ortağı yapıp yıllarca süren mahkemelere taşımaktan başka yol da kalmadı.

Hesapları bu: (iftira belgelerini) cemaat-CHP darbe işbirliğini mahkemeye taşıyıp seçime kadar hır gürültü boğuntu içinde netice almak ve tek parti diktatörlüğünü inşa etmek.

İç güvenlik yasa tasarısı için mecliste gazetecileri kovmaları TV yayınını kesmeleri ve başkanlık kürsüsünü içlerinden en irileri tarafından koruma altına alınıp kafa göz yarmaları çekiçlerle ‘harekete’ geçmelerinin sebebi de bu.

Hem HDP’yle İmralı’yla süreç iflas etti. Hem AKP kendi varlığı kendi süreci süresi sona erdi.

Artık iflas etmiş sürecin ortaya çıkartacağı eylemlerine karşı ‘polis devletini’ tam anlamıyla kurmaktan başka şansı kalmadı.

Herkes şapkayı önüne koyup şu soruyu sorsun: AKP sahteliği çok açık bu kadar ucuz iftiraları niçin manşetlere çekiyor?

Diktatörlükten başka yolu çıkışı kalmadı.

AKP’nin ve yandaşlarının kurtulabileceği tek yol kaldı: Muhalifleri bu ucuz iftira belgeleriyle boğuntuya gargaraya getirip imha edip tam anlamıyla DİKTATÖRLÜĞÜ İNŞA ETMEK…

Bu iftira komplosuna oturtulan CHP’ye de çok acı bir ders olsun.

Yıllardır buradan bağırıyoruz oturup kalktığınız adamlara dikkat edin diye.

Ümit Kocasakal’ı Metin Feyzioğlu’nu Emine Ülker’i Birgün Ayman’ı Süheyl Batum’u beğenmeyip reddedip yerine cemaat ve süreç sevdalılarını koyarak bu iftiralara algı ve kamuoyu nezdinde çok uygun bir hamur yoğurduğun için.

Ey Kılıçdaroğlu! Su uyur düşman uyumaz. CHP’yi bu kadar ucuz iftiraların nesnesi oyuncağı haline acaba AKP mi getirdi?

Bunları da sevebilirsiniz