Diyarbakır

Diyarbakır´da annelerin pkk tarafından dağa götürülen çocukları için eyleme başladıklarını duyduğumda çok şaşırdım.Onlarca yıldır çocuklar PKK ya katılmak için dağlara gidiyorlar diye düşündüm ve şimdiye kadar annelerden hiç bir itiraz gelmemişti.En azından bizlerin duyabileceği bir sesle itiraz edilmemişti.Aslınsa bu çocuklar ve aileleri benim hep aklıma gelir.Nasıl izin veriyorlar evlatlarına ya da ayrılığa nasıl katlanıyorlar , çocuklarından haber almadan nasıl yaşıyorlar diye hep merak ederdim.

Diyarbakır da eylem yapan anneleri kafamızda yüzlerce soru ile izledik haberleri.Her gecen gün katılımcıları arttı. Eylemlerini sürdürdüler . Bir de Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak eylem yaptıkları Belediyenin önünden kadınları tutup kollarından savuruverince bu anneleri ziyarete gitmenin ,onları ilk elden dinlemenin ve belki düşüncelerini duyuracak başka yollar bulmanın gerekli olduğunu düşündük. Türkiye´nin bütünlüğü ve birliği için önemli bir adım atıyorlar ve bu adımı atarlarken el ele tutuşmak biz kadınlar için bir zorunluluk. 13.06.2014 tarihinde bir kaç arkadaş düştük Diyarbakır yollarına.

Çadırlarına gittiğimizde sıcak , dostça karşılandık. İşçi Partisi kadın kolları genel başkanı bir kadının bir kaç arkadaşı ile çıkıp gelmesi onları da memnun etti.Çocuklarının hikayelerini anlatmak,resimlerini göstermek, özlemlerini paylaşmak onlara için iyi bizim için öğretici oldu.Annelerden biri buralarda yaşasaydınız sizin çocuklarınız dağda olacaktı ve siz oturup ağlıyor olacaktınız dedi.Bir diğeri koruyamadık çocuklarımızı diye ağlıyordu.Epilepsi hastası olan çocuğu için yanıyordu bir diğer kadın.Kim olsa karşılarında acılara ortak olmaktan başka çaresi yok.Barış süreci diye diye Tayyip Erdoğan´ın sürdürdüğü açılım politikaları farklı bir algıyla işlemiş yüreklerine. Madem barış oldu neden çocuklarımız artan bir hızla dağa çıkıyorlar sorusunun yanıtını yine kendileri veriyorlar.Bizim çocuklarımızı başka ülkelerde savaştırıyorlar diye yanıtlayıp iznimiz yok diyorlar.

Anneler feryat ediyorlar bizim aklımızdan halkımızın birliği, bütünlüğü bu uğurda yapılacak işler dönüp duruyor.Bir kez daha gözlerimizle tanık oluyoruz Büyük Ortadoğu Projesinin evlerimizin içine kadar girip evlatlarımızı bizlerden söküp alışına.Bir kez daha tanık oluyoruz halkımızın yaşadığı acıları bilincinde damıtmasına ve yüzyılların bilgeliği ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunları tespit edişine.

Diyarbakır´dan ayrılırken görevlerimiz,sorumluluklarımız çoğalıyor. Umudumuz ve ülkemizin bu karanlıkları yırtacak cesaretine olan inancımız da o ölçüde artıyor.

Bunları da sevebilirsiniz