Esenler’de Cumhuriyet Başsavcılığı Yok…

Mısır’daki aşırı dinci «Müslüman Kardeşler Örgütü” yetkililerinin, çeşitli tarihlerde İstanbul’a geldikleri, Holiday Inn Oteli’nde kaldıkları, otel masraflarının İstanbul Belediyesi BİT’i ULAŞIM A.Ş. tarafından ödendiği ve Belediye Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ile İştirakler Daire Başkanı Necmi KADIOĞLU’nun bu kişileri ziyaret ederek gizli görüşmeler yaptıkları iddia edildi.
İddiaya göre, Müslüman Kardeşler Örgütü’nün Ürdün sorumlusu Mohammed ASHMAVEY ile Mısır sorumlusu Haşan HUVAYDİ, 15 Eylül-12 Ekim 1995 ve 12-22 Ağustos 1997 tarihleri arasında Bakırköy sahilindeki Holiday Inn Oteli’nde kalmışlar, paraları da ULAŞIM A.Ş. ödemişti. Bu iddia öyle sıradan bir ihbar değildi. ULAŞIM A.Ş.’nin ödediği otel faturaları da ibraz ediliyordu.
Konuyla ilgili olarak 1998 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimleri Holiday Inn Oteli’nin defter ve muhasebe kayıtlarını inceledi. Yapılan inceleme ve soruşturma sonunda Müslüman Kardeşler Ürdün sorumlusu olduğu iddia edilen Mohammed ASHMAVEY’in otelin 4204 numaralı odasında 2-31 Mayıs 1997 tarihleri arasında kaldığı, otel giderlerinin de ULAŞIM A.Ş. tarafından ödendiği tespit edildi.
Yapılan araştırmada,.ULAŞIM A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ömer YILDIZ’ın, Mohammed ASHMAVEY’in otel masraflarının kendileri tarafından ödeneceğine dair Holiday Inn Oteli’ne yazdığı resmi yazı da ele geçirildi. Ömer YILDIZ taahhüt etmiş, ödeme ULAŞIM A.Ş. muhasebe müdürü Tülay Seniye AGAY tarafından yapılmıştı.
Müslüman Kardeşler Örgütü Ürdün sorumlusu Mohammed ASHMAVEY ile Mısır sorumlusu Haşan HUVAYDİ’nin diğer ziyaretlerine ilişkin faturalar zaten iddia sahibi tarafından ibraz edilmişti.
Böylece, Recep Tayyip ERDOĞAN döneminde İstanbul Belediyesi ile Mısır’daki aşırı dinci Müslüman Kardeşler Örgütü’nün ilişkileri belgelenmiş oldu.
Ancak, yazılı emri olmaması ve otel müşterilerini ziyaret edenler ile ilgili kayıt tutulmaması nedeniyle Recep Tayyip ERDOĞAN ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı.
ULAŞIM A.Ş. İstanbul Belediyesi’ne ait bir şirketti ama Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuştu. İstediği adamın otel parasını öderdi, kim ne diyebilirdi?
İçişleri Bakanlığı dosyayı, olayın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 1,2,3 ve 7. Maddeleri çerçevesinde incelenmesi için Esenler Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı. Bu dosyadan bir daha ses seda çıkmadı.
Küçük bir hatırlatma yapalım:
Esenler’de Cumhuriyet Başsavcılığı yok…

Bunları da sevebilirsiniz