Analiz 28

Arkadaşlarımla Dağarcık Türkiye Düşünce Platformunu Şubat 2010 yılında hayata geçirmiştik. İki yılı aşkın bir süre geçti. Şubat 2010 yılından bugüne kadar Analiz başlığıyla yirmi yedi tane yazı kaleme almışım.

Bu 27 yazıda dünya ve Türkiye’deki ekopolitik gelişmeleri aklımın, bilgimin yettiğince siz okurlarımızla paylaşmaya çalıştım. Tüm yazılarımın ortak öğesi dünya ve ülkemizdeki, gelişmelerin olumsuz olduğu, sonu vahim olabilecek olaylara doğru hızla sürüklenildiği üzerineydi. Şubat 2010 Analiz 1 yazımda ne yazdıysam aynı düşünceleri hala koruyorum. Ve maalesef yaşanalar da yazdıklarımı doğrular nitelikte.

Türkiye hızla kültür erozyonuna uğratılırken, hızla parçalanmanın, bölünmenin, ayrışmanın alt yapıları hazırlanırken, insanlarımız dizilerden, maçlardan başlarını kaldırıp neler oluyor diye bakamazken, aydınlarımızın büyük bir kısmı aymazlık içindeyken, ana muhalefet partisi CHP kuruluşundan bugüne kadar bu kadar aciz bir durumda kalmamışken, üzerime bir toplu iğne başı kadar da olsa umut ışığı düşüyor. Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) 19 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceği Viva 19 Mayıs Şöleni…

Mustafa Kemal Atatürk’ün «Yurtta sulh, cihanda sulh” düşüncesiyle yola çıkan TGB dünyanın her tarafından gelen gençlerle Viva 19 Mayıs Şölenini düzenlemeye hazırlanıyor. 19 Mayıs gösterilerinin yasaklandığı bugünlerde , bu hazırlık, bu heyecan içimdeki karamsarlığı dağıtıyor.

Atatürk’ün Bursa Nutkunda gençlerimize verdiği görevi TGB yerine getirmektedir. Bu gençleri kutluyor, alınlarından öpüyorum.

Var ol Türkiye Gençlik Birliği . VİVA 19 MAYIS.

Aydınlık günler dileği ile,

Bunları da sevebilirsiniz