İngiliz Basınında Türkiye 3

8 Mart 2012

International Business Times UK: «Kadınlar Günü 2012: Femen İstanbul’da soyundu”

Ukraynalı radikal feminist grup Femen’in üyeleri Uluslararası Kadınlar Günü’nde İstanbul’un en simgesel anıtlarından olan Aya Sofya’nın önünde çıplak protesto düzenledi. Kanlı ve morarmış görünmek için makyaj yapan grubun dört üyesi, aile içi şiddete karşı sloganlar attı ve pankartlar açtı. Protestolar bir adamın eşiyle tartıştığı için evi terk eden kadın bir akrabasını silahla öldürmesinden hemen sonra yapıldı. Üstsüz aktivistler polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı.

9 Mart 2012

The Telegraph: «BM yetkilisi Suriyeli mültecilerin kamplarını ziyaret etmek için Türkiye’ye gitti”

Birleşmiş Milletler’in İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı Valerie Amos Türkiye’ye kaçan binlerce Suriyeli’nin yaşadığı kampları görmek üzere Suriye ziyaretinden sonra Türkiye’ye gitti.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili Amos’un Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini söyledi. Birleşmiş Milletler ise Amos’un Ankara Havalimanı’nda basın açıklaması yapacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Amos’un daha sonra İstanbul’a kısa bir ziyarette bulunacağı açıklamasında bulundu.

12 Mart 2012

BBC: «Türkiye darbe planı davasındaki gazeteciler özgür bırakıldı”

Hükümeti devirmeye yönelik komplo kurmakla suçlanan dört Türk gazeteci serbest bırakıldı. Ahmet Şık, Nedim Şener, Coşkun Musluk ve Sait Çakır ordu tarafından desteklenen gizli bir örgüt olduğu öne sürülen Ergenekon’un üyesi olmakla suçlanıyordu.

İstanbul’daki mahkeme gerekçe olarak hapiste geçirdikleri zamanı ve kendilerine karşı yapılan suçlamaların değişebilecek olmasını göstererek gazetecileri serbest bıraktı.

Dava Türkiye’de medya özgürlüğü için bir sınav olarak görülüyor.

The Guardian: «Türkiye’de inşaattaki yatakhane çadırında çıkan yangında 14 kişi öldü”

İstanbul’daki bir inşaat alanında işçiler için yatakhane görevi gören çadırda çıkan yangında 14 kişi öldü. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu işçilerin bir süpermarketteki inşaat alanında yer alan büyük bir çadırda kaldığını söyledi. Kadıoğlu, «Yangının elektrikli ısıtıcıdan çıktığından şüpheleniyoruz” dedi.

Daily Star: «Pamela Anderson Türkiye’nin aşırı derecede artan hayvan nüfusu konusunda harekete geçmesini istiyor”

Pamela Anderson Türkiye vatandaşlarını ülkenin gittikçe artan hayvan nüfusu sorunu konusunda harekete geçmeye çağırdı. Uzun süredir hayvan hakları için savaşan eski Baywatch yıldızı, birkaç haftadır bulunduğu İstanbul’un sokaklarında gördüğü ihmal edilmiş sokak hayvanları karşısında şoke oldu. Facebook sayfasında Türk hayvan sahiplerine açık mektup yazan Anderson, onları kedi ve köpeklerini kısırlaştırmaya çağırdı.

Daily Mail: «Khloe Kardashian eşi Lamar Odom’a NBA lakavtı sırasında Türkiye’de oynaması için teklif gelmesi karşısında ikileme düştü”

Ermeni asıllı reality şov yıldızı Khloe Kardashian’ın basketbolcu eşi Lamar Odom’a NBA lakavtı sırasında Türkiye’deki bir takımda oynaması için teklif geldi. Önce eşi için çok mutlu olduğunu açıklayan Kardashian, ailesinden gelen tepkiler üzerine fikrini değiştirdi. Ailesinin Ermeni asıllı olması nedeniyle Türkiye’ye taşınmak istemediğini söyleyen Kardashian, «Ermeni soykırımı çok tartışmalı ve hassas bir konu çünkü Türkler ve Ermeniler gerçekte neler olduğuna dair fikir ayrılığındalar. Ermeniler’in soykırım ve hiç tanınmamış olması konusunda ne kadar güçlü hislere sahip olduğunu biliyorum. Ama aynı zamanda bugünün neslini sorumlu tutmuyorum” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz