Prensesin Uykusu

Senarist-Yönetmen: Çağan IRMAK
Oyuncular: Çağlar ÇORUMLU, Sevinç ERBULAK, Alican YÜCESOY, Genco ERKAL, Şevval BAŞPINAR, Funda ŞİRİNKAL, Ayşenil ŞAMLIOĞLU, Işıl YÜCESOY, Baran AYHAN
Yapımcı: Mustafa OĞUZ
Görüntü Yönetmeni: Gökhan TİRYAKİ
Kurgu: Bora GÖKŞİNGÖL
Yapım: MOST PRODUCTİON ve IMAJ
Müzik: REDD
Yapım Koordinatörü: Oğuzhan SAKAOĞLU

Çağan Irmak’ın altıncı uzun metrajlı filmi olan Prensesin Uykusu, 19 Kasım Cuma günü Türkiye genelinde 33 şehirde, 121 kopya ile vizyona girdi. Çağan Irmak’ın «en güler yüzlü filmim” diye tanımladığı Prensesin Uykusu, farklı bakış açısı, oyuncularının başarısı, görsel efektleri ve müzikleriyle dikkat çekiyor.
Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla sıradan görünen ama aslında rengârenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.
Filmden Notlar
Filmde Aziz’in hayal dünyası ve hayata bakış açısı çok açık bir şekilde izleyiciye aktarılıyor. Masal kahramanları, yerinde kullanılan animasyonlar ile filmin içine serpiştirilmiş. Bazen kendinizi uyuyan güzel masalının içinde buluyorsunuz, bazen ise Anka kuşunun sihrine şahit oluyorsunuz. Her karakterin hikâyesi hiç umulmadık yerlerde, şaşırtıcı şekillerde gözler önüne seriliyor. Bir anda karşınıza çıkıyorlar, bu yüzden merak unsuru baştan sona hiç azalmıyor. Küçük sohbetlerden ya da yazılan bir iki satırdan büyük bir dünyanın kapılarını aralamak mümkün oluyor. REDD grubu ve şarkıları ise filmin tamamlayıcı öğeleri olmuşlar. Umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini aşılayan yapıt, modern bir masal olarak tanımlanabilir.
Filmin Dünya Prömiyeri, 4 Kasım’da 16. Londra Türk Filmleri Festivalinin açılışında Empire sinemasında gerçekleşti.

Filmin galası,11 Kasım Perşembe akşamı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ev sahipliğinde Maslak TİM Show Center’da düzenlendi. Gelirinin vakfa bağışlandığı geceye filmin yönetmeni Çağan Irmak, filmin oyuncuları Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak, Genco Erkal, Alican Yücesoy, Ayşenil Şamlıoğlu ve Şevval Başpınar, TEGV Yöneticileri ve filmin müziklerini yapan REDD grubu katıldı.

12 Kasım Cuma akşamı, İzmir Cinebonus Kipa Balçova sinemasında gerçekleşen İzmir galası da TEGV yararına gerçekleştirildi. Gösterim öncesi yapılan söyleşiye Çağan Irmak, Sevinç Erbulak ve filmde prensesi oynayan Şevval Başpınar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz