İlkokul Sıra Arkadaşım Romancı Mehmet Coral’ı Kaybettik…

Karşıyaka Ankara İlkokulu sıra arkadaşım (1953-1958) ünlü romancı Mehmet Coral’ı kaybettik..

Fantastik, tarihi ve mitolojik bir çok kitaplarıyla haklı ün yapmış olan Mehmet Coral, benimle yaptığı bir çok buluşma ve söyleşiden sonra “Tımarhane Adası” ve “Meryem Planı” romanlarını yazmış, açık ismimle bu romanlarda benim de “Roman Kahramanı” olarak yer almamı sağlamıştı..

Konumuz, gizli Meryem Ana Mezarı’nın bulunması ve bir çok dünyevi sırrın açığa çıkması üzerine idi. Benim bu konuda hiç yazmadan ve hiç konuşmadan oldukça ileri belgeli, arkeolojik ve psikolojik bulgularımı sezmişti, ben de yakın arkadaşıma gerektiği kadar açılmıştım.. Ardından romanlarını yazmaya başladı..

Romanlarının sonunda beni öldürmüştü..

Dünyanın bütün gizli güçlerin aradığı esrarengiz mezar da bulunamamıştı.

İZMİR 1922 YANGINI

Coral’ın bir diğer özelliği birçok sahte aydının, birçok satılmış işadamının, bir çok hainin, hatta geçmiş dönem İzmir Belediyesi bazı üst görevlilerinin “İzmir’i, 13 Eylül 1922’de Atatürk yaktı” iddialarına karşı “Ateşin Gelini” kitabını yazmıştı.

Çok önemli panellerde bu konuda yan yana gelerek vatanımızı, şehrimizi, Atatürk’ü ve helal ekmeğini yediğimiz Karşıyaka’mızı savunmuştuk.

Allah rahmet eylesin.

Şimdi, ben hala yaşıyorum.

Benim Meryem Ana’mızın kayıp mezarı hakkındaki araştırmalarımı benden dinleyen gazeteci arkadaşım Elçin Demirtaş arkadaşımın ısrarla belirttiği gibi, “Artık konuşma ve yazma sırası bende imiş!..”

Acaba öyle mi?..

Zaman ne gösterecek?..

Anadolu’muza ve Cumhuriyetimize, edebiyat yoluyla borcunu ödemiş olan kardeşim Mehmet Coral’ı ışıklı bir aleme uğurluyorum..

Meryem Ana’mız onu, orada bekliyor sanırım..İzmir Yangını konusundaki duyarlığına milletim adına teşekkür etmekteyim.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Yangını paneli.. Prof. Türkkaya Ataöv, Yaşar Aksoy, merhum Dr.Oktay Gökdemir, Mustafa Armağan, sarı gömlekli merhum Mehmut Coral.. 2013.

Bunları da sevebilirsiniz