1 Milyon Adet TÜRKÇE Olimpiyatları Parası Basılmış!

23 Şubat 2017

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ‘Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası’nın geçmişte, Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkındaki Kanun ve buna ilişkin Madeni Hatıra Para ve Hatıra Madalyonu Basımı ve Satışı Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde ve gerekli onay süreci işletilerek basıldığını açıkladı.

Birgün’de ye ralan habere göre, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin soru önergesini yanıtlayan Bakan Şimşek, Gülen Cemaati’nin organizasyonu olan “Türkçe Olimpiyatları” 1 TL Tedavül Hatıra Parası’na ilişkin şunları söyledi:

“Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Parası basımı birim maliyeti 0.23 TL/Adet olup. 1 Milyon adet basılmış, 1 TL nominal değer üzerinden piyasaya verilmiş ve ((1-0,23) TL x 1.000,000 Adet) 770.000 TL senyoraj geliri elde edilmiştir. Türkçe Olimpiyatları 1 TL Tedavül Hatıra Paraları 2012 yılı Haziran ayı itibariyle tedavüle verilmiştir.”



Silah Satışları Soğuk Savaş’tan Bu Yana En Yüksek Seviyeyi Gördü!

20 Şubat 2017 T24

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) verilerine göre küresel silah satışları,  Soğuk Savaş’ın bittiği 1990’dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Hindistan, dünyanın en büyük savunma sektörü ithalatçısı ülkeler sıralamasında zirvede yer alıyor.

BusinessHT’nin Bloomberg News’ten referans verdiği habere göre 2012-2016 yılları arasında dünyadaki silah ithalatının yüzde 13’ne sahip Hindistan’ı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Cezayir takip ediyor. Suudi Arabistan’ın 2012-2016 dönemindeki silah ithalatı önceki beş yıla göre yüzde 212 artış gösterdi.

Savunmaya 250 milyar dolar

SIPRI verilerine göre 2007-2011 yılları arasında  Hindistan’ın silah ticaretindeki payı yüzde 9,7’ydi. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alan ülke, nükleer silahlanmadaki rakibi Pakistan ve Çin’in güçlenen ordusu ile karşı karşıya.

Çin, Asya’daki hâkimiyetini artırmak adına Pakistan’daki altyapı projelerini üstlenirken, Yen Delhi yönetimi ise ABD ve Vietnam gibi ülkelerle yeni savunma anlaşmaları yapıyor.

SIPRI uzmanlarına göre ise Hindistan’ın savunma sanayi, ekonomik büyüme gerekliliklerini yerine getirmek için yeterli değil. SIPRI’nin uzman araştırmacılarından Siemon Wezeman, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Silah geliştirmek için çok fazla zaman ve para harcıyorlar ancak çaresiz şekilde yanlış tarafa doğru gidiyorlar” dedi.

Başbakan Narendra Modi’nin savaş uçaklarından deniz altılarına kadar ordu envanterini modernleştirmek üzere 250 milyar dolar bütçe ayırdığı ülkenin en büyük ithalat ortakları Rusya, ABD ve İsrail.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın