Avrupa’nın En Büyük Yüksek Teknolojili Yaşam Bilimleri Binasının İngiltere’de Yapılması Planlanıyor.

Birleşik Krallık’ta laboratuvar alanının azaldığı bir zamanda, İngiliz emlak şirketi Canary Wharf Group ve Hollandalı gayrimenkul geliştiricisi Kadans Science Partner Londra’daki Canary Wharf’s North Quay’de son teknoloji bir ticari sağlık ve yaşam bilimleri binası inşa etme planlarını duyurdu. Yaklaşık 76,500 metrekarelik kulesiyle 23 katlı olması planlanan binanın Avrupa’nın en büyük ve teknoloji bakımından en gelişkin yaşam bilimleri tesisi olması bekleniyor. Binanın, 325 bin metrekarelik alana yayılan laboratuvarlar ve çalışma alanları sunan daha büyük bir projenin bir parçası olarak planlanmış.

İki şirket; ‘bina, laboratuvarların %60’ına ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış olup kimya ve yüksek muhafaza tesislerini sağlama kapasitesindedir.’ şeklinde demeç verdi ve ayrıca her katta laboratuvar olacağını belirtti.

Geleneksel ticari laboratuvarlara kıyasla, bu yeni dikey yerleşkenin gelişmiş güç ve veri kapasitesinin arttırılmış olması bekleniyor. Daha ötesinde; binaya, özel klinik ve kimyasal atık tesisleri, oksijen monitörlü çoklu yük asansörleri, dondurucu çiftlikler dahil olacakken bunun yanı sıra klinik ve kimyasal maddeler için özel kabul alanları ve riskler için depolama alanları olacak.

Yakında kurulacak tesisi tasarlayan firma olan Kohn Pedersen Fox Associates şirketinde çalışan Elie Gamburg: ‘Geleneksel laboratuvar binaları alçak yerleşkelere sahipti, ama North Quay yenilikçi yeni bir paradigmayı ve dikey yerleşkeyi ortaya koyuyor.’ dedi

Birleşik Krallık merkezli Ar-Ge şirketlerine yönelik yakın tarihli bir anket, önümüzdeki beş yıl içinde büyük şirketlerin neredeyse yarısının daha fazla ofis alanı ve laboratuvara ihtiyaç duyacağını ortaya koydu ve çoğunluk mevcut tesislerini genişletmeyi umuyor. Birleşik Krallık’ta laboratuvar alanı talebi, araştırılan her yerde talebi aşıyor gibi görünüyor.

Rebecca Trager

Chemistry World’ün kıdemli ABD muhabiri

Özgün kaynak: https://www.chemistryworld.com/news/europes-largest-hi-tech-life-sciences-building-is-planned-for-uk/4016710.article

Bunları da sevebilirsiniz