Analiz 106

Dünyada yaşananları kısaca anlatabilmek amacıyla bu analize “Enerji ve Paranın Kontrol Savaşları” başlığı çok uygun olabilir.

Amerika’da , İngiltere’de, Ortadoğu’da , Avrupa’da – şu an için Fransa , Belçika, Hollanda gibi gözükmekle beraber daha bir çok ülkeye sıçrayacak – yaşanan kaosun daha da şiddetleneceğini ve bu ülkelerde terör saldırılarının yaşanacağını söyleyebiliriz.

Ülkemizde de önümüzdeki günlerde yaşanabilecek terör saldırılarıyla karşılaşabiliriz. Tabii ki ulusal güvenlik birimlerimiz bu tür terör saldırılarını önlemek için gece gündüz çalışıyorlar. Olası bu tür terör saldırılarını Türkiye’nin dış politkasıyla açıklamaya çalışmak en sığ düşünsel yaklaşım olacaktır. Ama bu düşünceler içimizdeki bazı vatansızlar tarafından dillendirilecek ve iç kaos ortamı finansal argümanlar yoluyla da yaratılmaya çalışılacaktır.

Şu anda dünyanın her yerinde yaşanan terör ve kaosun sadece iki amacı vardır. Enerji ve paranın kontrolünü sağlamak.

Ülkemiz jeopolitik konumundan ötürü kilit noktadadır. Oluşturulmaya çalışılan Avrupa Ordusunun vücut bulabilmesi Türk Ordusunun bu orduya katılabilmesi ile mümkündür. Doğu Akdeniz’deki enerji yataklarının kontrolü ancak bizimle mümkündür. Kıbrıs tarihindeki en mühim sürecindedir.

Dünyayı tekrar dizayn etmeye çalışan iki cephenin para ve sermaye piyasaları üzerinden başlattığı 3. Dünya Savaşı ne yazık ki terör saldırılarıyla da sürdürülecektir.

ARAMCO’nun nerede halka arz edileceği ve Halk Bankasına nasıl bir yaptırım olacağı çok önemlidir. Düşüncem Halk Bankasının düşük bir ceza alması veya hiç ceza almaması yönündedir.

Dünyayı tekrar dizayn eden iki cephe de bilmelidir ki ; biz nerede olursak o cephenin kazanma olasılığı çok yüksek olacaktır. O nedenle ABD’nin Halk Bankasına yaklaşımı bizler için çok önemlidir.

Bekleyip göreceğiz. İki cepheden de gelecekler. Gelsinler. 16. Türk Devleti çok güçlüdür. Vatandaş olarak bizlere düşen karşılaşacağımız kaotik süreçlerde birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutup, 16. Türk devletine olan inancımızı korumaktır.

Aydınlık bir ay dileği ile ,

Bunları da sevebilirsiniz