Clipper 2017-2018 Dünya Turu Yarışları

Yarış Nihayet Sona Erdi

Dünya Denizcilik Tarihinde Bir İlk

11 aydır süren, 2017 Ağustos ayında İngiltere’nin Liverpool sahil kentinden başlayan 40 bin millik 13 yarış kapsayan, dünyanın tek amatör denizcilerinden oluşan, 2017-18 CLIPPER DÜNYA TURU YARIŞI geçtiğimiz temmuz ayının sonunda yine aynı limanda sürprizlerle sona erdi. Kadın kaptanların başarılara damgasını vurduğu yarışta, 70 foot’luk yatlarla, 6 okyanusta amatör denizciler amansız bir şekilde sınandı.

Sanya Serenity Coast Takımı Kaptanı Avustralyalı Wendy Tuck Clipper 2017-2018 Dünya Turu Yarışını kazanarak adını tarih sayfalarına dünyadaki dünya turu yarışı kazanan ilk kadın kaptan olarak kazıdı.

Wendy Tuck 1965 yılında Avustralya’da doğdu. 24 yaşında yelken sporuna başlayan Tuck, dünyanın en prestijli yarışlarından olan Sydney Hobart Yat yarışında 11 kere yarıştı ve en son geçen sene 2017 Sydney Hobart Yarışında yarışı ilk bitiren kadın kaptan olması nedeniyle Jane Tate Memorial Trofisini layık görüldü.

Wendy Tuck, Clipper Dünya Turu Yarışı’nda, 2015-16 serisinde çalışırken de bu yarışlara katılan ilk Avustralyalı kadın kaptan olarak tanındı. Ayrıca 2017-18 Clipper Dünya Yarışlarına ikinci defa katıldığı için de bu alanda tek Avustralyalı kaptan olarak anıldı. Her iki dünya turunda da 70 ft’lik yatla 40,000 mil ve 6 okyanus geçti. Takımı Sanya Serenity Coast’u iyi stratejileri, cesur atılımlarıyla birinciliğe götürdü. Takım mürettebatının bazıları bu amatör yarışçılarının katılım kurallarına göre her ayakta bazıları değişmesine rağmen takımının birlik ruhunu korudu.

Clipper Dünya Turu Yarışının İkinci Başarılı Kaptanı Yine Bir Kadın

Resimde Nikki Hendersan yarıştığı yat olan Visit Seattle’da yelkenleri toplarken.

Bununla da kalınmadı, bu yarışı ikinci olarak yine bir kadın kaptan kazandı. O da, Visit Seattle Kaptanı 25 yaşındaki İngiliz Nikki Henderson. Bu kadar genç yaşta bu kadar iyi performansa sahip olan kaptan herkesin hayranlığını kazandı. Wendy Tuck rakibinin başarılarının çok önemli olduğunu her karşılaşmalarında belirtti.

Bu iki kadın kaptan Clipper yarışının bir sene önce İngiltere’den başlamasından beri cesaretleri ve her yarışta takımlarını en iyi şekilde yönlendirmeleriyle büyük başarılar elde ettiler.

Son Yarış

Temmuz ayı sonunda final yarış olan 13. yarışı İngiltere’nin Liverpool limanında bitiren Wendy ve takımı Sanya Serenity Coast, diğer 10 takımın aldıkları puanların çok üstünde puan toplayarak bu büyük yarışın birincisi oldu. Sydney’de yaşayan ve 53 yaşında olan Wendy, bu başarısıyla ilgili şöyle konuştu, “Yarışı kazandığıma inanamıyorum, bu benim için çok özel bir başarı, çok mutluyum. Bu sadece kadın olmakla ilgili değil. Bu benim kendimin bir başarısı, gururluyum. Takımım ile daha da büyük gurur duyuyorum. Bütün işi yapan onlar ve birçoğu daha önce hiç yelken yapmamışlardı, bu yüzden onların başarısı inanılmaz. “

Başarıya en son kimin damga vuracağı son ana kadar belli değildi. Bu son yarış, deneyimli Wendy ve Clipper Yarışı’nın şimdiye kadar ki en genç kaptanı olan Nikki Henderson arasında büyük bir mücadele sergiledi. Nikki Henderson ve takımı Visit Seattle son yarışta Joker (kazanılan puanların ikiye katlanması) hakkını kullanmasına rağmen yıl içinde aldığı bütün puanlar Clipper Yarışı’nı tümden kazanmasına yetmedi ve yarışı ikinci olarak bitirdiler.

Nikki, “Wendy’i ve takımını kutluyorum, bizden hızlıydınız! Biz yarışı kazanamadık ama takımımla yarışın son anına kadar büyük mücadele verdikleri için çok büyük gurur duyuyorum. Ne kadar zor olursa olsun, herkes güvertede hep görevlerinde hazırdı ve ikincilikle yarışı bitirme başarısını her anına kadar hak ettiler. Yarışlar başlarken ilk dört arasına girmeyi hedeflemiştik, bunu başarmış olduk” dedi.

Clipper Yarışı’nı birinci ve ikinci olarak kadın kaptanların ve takımlarının kazanmasının ardından bu yarışların kurucusu ve başkanı olan, dünyada ilk solo durmaksızın dünya turu yapan Sir Robin Knox Johnston bu durumdan memnuniyetini şöyle belirtti;

Resimde Sir Robin Knox Johnston, 19 yaşında ilk kez durmaksızın solo dünyayı gezen ve Clipper Dünya Turu Yarış’larının kurucusu olan meşhur denizci.

“Bir dünya turu yarışına iki kadın kaptanın liderlik etmesi daha önce hiç yaşanmamıştır. Bu dünyada bir ilktir. Ayrıca Clipper Yarış serileri içinde şimdiye kadarki kaptanlarımızın deneyimleri arasında da çok özel bir durumdur. Wendy ve Nikki’nin başarısı diğer insanlarda bırakacağı etki bakımından hiç küçümsenmemelidir. Bu başarı genç kızları, kadınları ve kadın sporcuları etkileyecektir. Bırakın birçok insanı, tek bir genç kızın yelken yapmaya başlamasına yada büyük bir hayal peşinde koşmasına bile neden olsa, 11 aydır yapılan her şeye değmiştir ve büyük başarıdır. Kadın sporları açısından erkeklerle kadınların birlikte yarıştığı bir alanda mücadele ve başarı tüm kadınlar için önemli rol modelidir”.

Yarışın birincisi olan Sanya Serenity Coast, Çin tarafından desteklenen bir takımdı. Diğer Çin Clipper Yarışı takımı olan Qingdao ise temmuz sonundaki en son yarış olan 13. yarışın galibiydi. 13. yarış İrlanda’nın Londonderry kentinden, İngiltere’nin Liverpool kentine yapılmıştı. Qingdao bu yarışı, 27 Temmuz Cuma günü saat 10:04’te Liverpool takımını 28 dakika geride bırakarak birincilikle bitirmişti. Garmin takımı ise üçüncü sıradaydı.

Qingdao Kaptanı Chris Kobusch, “Bu yarış harika bir yarıştı, ikinci defa podyuma birincilikle çıkmaktan ve toplam puanımızı hedeflediğimiz noktaya yaklaştırmaktan dolayı çok mutluyum. Takımımın müthiş gayretinden dolayı çok gurur duyuyorum” dedi. Qingdao daha önce Qingdao’dan Pasifik Okyanusunu geçerek Seattle’a vardığında, 9. yarış’ı kazanmış ve hatta Scoring Gate puanıyla 19 puan toplayarak şampiyon olmuştu.

Gördüğünüz gibi Clipper Yarışı çok özel bir yarış. Birçok amatör denizciyi, hatta hiç denize açılmamış insanları eğiterek okyanus denizcisi haline getiriyor. Dünyayı 19 yaşındayken küçük yelkenli teknesiyle durmaksızın tek başına dolaşan Sir Robin Knox Johnston tarafından 1996’da kurulan bu organizasyon, her iki senede bir bu yarışı başlatıyor. Yarışlara katılan mürettebatın yüzde 40 kadarı daha önce hiç yelken deneyimi olmadan 4 haftalık zorunlu bir eğitimden geçirildikten sonra yarışlara katılabiliyor. Clipper Dünya Turu Yarışı’nda 70-footluk teknelerde yarışan 12 takım var ve her kıtadaki etaplarda toplamda 13 yarış yapılıyor. 11 ay sonra bu yarışlarda elde edilen bütün puanlar toplanıyor ve yarışın galibi ortaya çıkıyor. Puanları etkileyen sadece bu yarışlar değil, bu yarışların içinde yer alan Ocean Sprint, Scoring Gate, Joker Card gibi aktiviteler de var, bunlarda da birinci olan 3 puan, ikinci olan 2 puan ve üçüncü olan ise 1 puan alıyor. Joker Kartını kullanan takımın o yarışta elde ettiği puanlar ise ikiye katlanıyor. Ceza durumları da tabii son puanları eksiltebiliyor.

Clipper 2017-2018 Yarışı’larının 11. Serisi olan bu yarışta 41 değişik ülkeden 712 kişi katıldı, eğitim gördü ve toplamda 40, 000 deniz mili katedildi. Yelken sporuna ne büyük bir katkı… Çin Clıpper Dünya Turu Yat Yarışları’na Ortak Oluyor

Çin yelken denizciliği endüstrisinde çok hızlı ilerliyor. Çin milyonlarca pound yatırarak Clipper Yarışı’na ortak oldu. Zuhai kentini “Adalar ve Yelken Sporu” kavramıyla tanıtarak Evsahibi Liman ve Takım Ortağı ilan etti. Clipper Ventures ve Jiuzhou Holding, İngiltere’nin Liverpool kentinde bir törenle ortaklıklarını ilan etti. İki kuruluş 2019-20, 2021-22, 2023-24 serilerindeki yarış organizasyonlarını ve global olayları birlikte hazırlayacaklar.

Anlaşma Zhuhai Jiuzhou Holding Genel Müdür Yardımcısı Mr.Li Hongbin ve Clipper Yarış CEO’su William Ward OBE arasında imzalandı. Ayrıca Zhuhai Jiuzhou Holding Grup Ltd. Direktörü Mr.Hu Tao ve Clipper Yarış Başkanı meşhur denizci Sir Robin Knox Johnston ve bazı diğer görevliler de imza töreninde bulundular.

Törenden sonra konuşan William Ward OBE, “Zhuhai kentini son aylarda birçok defa ziyaret ettim ve bazı nedenlerden dolayı da burasını çok beğendim. Bu şehir coğrafik konumları ve avantajları itibariyle önemli merkezler olan Macao, Guangdong ve Hong Kong’a çok yakın, etrafındaki adalar ve kıyıları çok güzel, rüzgar bakımından yelken sporuna çok uygun, çok rahat ve kolay ulaşım ve rahat bir iklim. Bu saydıklarımın hepsi turizmin ve su sporlarının gelişmesi için gerekli özellikler” dedi. “Clipper Yarış’ının 3 seri yarışı için Zhuhai ile yapılan bu ortaklık seyirciler ve mürettebat için unutulmaz olmakla ve kültürlerimizin deneyimlerini zenginleştirmekle kalmayacak, diğer yandan da Zhuhai kenti bütün dünyaya kendini global bir spor merkezi ve iş dünyası olarak tanıtarak bu ortaklıktan faydalanacaktır. “Zhuhai Jiuzhou Holding yelken konusunda daha önce de kuvvetli adımlar atmış, önemli yelken olaylarına ev sahipliği yapmış, “Jiuzho Cup” olarak da anılan 2015 ve 2016 China National Sailing Regatta’yı düzenlemiş ve şimdi de bu ortaklıkla yelkencilikte ilerlemesini devam ettirecek.

Zhuhai kentinin Çin’in en büyük yat imalat merkezi olması açısından da bu ortaklık çok önemli. Çin’in yat imalat endüstrisindeki fırsatlarını genişleteceği, dünyadaki yerini sağlamlaştıracağı açık. Bu konuda Holding Başkanı Mr. Hu Tao, “Clipper Yarışı’nın yaşama ve maceraya cesaretlendirici ve kapsayıcı yaklaşımı Zhuhai’ın yeşil çevre stratejisiyle mükemmel bir şekilde uyuşmaktadır. Zhuhai çevre güzelliği ile aynı zamanda bir eğlence ve turizm cennetidir. Bizim su sporlarımız henüz gelişme aşamasındadır. Biz “adalar ve yelkencilik” adı altında bu merkezimizi dünyaya tanıtacağız ve Clipper Yarışı’nın ve bununla birlikte yapılan etkinliklerin getireceği ilgiyle kendimizi su sporları alanında bu ortaklıkla geliştireceğimizi umut ediyoruz” dedi.

Çin böylelikle daha önceden iki ev sahipliği yaptığı merkezleri üçe çıkarmış oldu. Artık Çin kuzeydoğusunda Qingdao, güneydoğusunda Zhuhai ve Güney Çin Denizinde Hainan Adasındaki Sanya şehriyle Clipper Yarışlarına ev sahipliği yapacak. Clipper 2019-2020 Yarışı’nda Zhuhai kenti duraklardan biri olacağından Clipper yatları Zhuhai Jiuhoe Marina’da demirleyecek.

Şüphesiz ki, Clipper Yarış’ı neredeyse bir yıl süren 40000 millik en zor, en sert koşullardaki seyirleri gerçekleştirerek gezegenimizdeki en büyük okyanus maceralarından birini sergilemektedir. Bu bakımdan biri doğuda biri batıda olan bu iki gelişmiş ülke İngiltere ve Çin’in bu yarışları en iyi şekilde gerçekleştirmek için attıkları adımlar deniz sporunun ve yelken sporunun geleceği için çok önemlidir.

Bunları da sevebilirsiniz