Erdoğan, Polisleri Şikâyet Ederken Gazeteci Şık’ın ‘İmamın Ordusu’na Atıf Yapmış

22/01/2017

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre Erdoğan, 2014 yılında eski emniyet amiri Ali Fuat Yılmazer, Emre Uslu, Önder Aytaç, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ve Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun gerekçesi ise polis Yılmazer’in, eski genelkurmay başkanı orgeneral İlker Başbuğ’un, Erdoğan’ın talimatıyla tutuklandığını söylemesiydi.

Şık’ın kitabına atıf

Ankara başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Erdoğan’ın, Başbuğ’un tutuklanmasından sonradan haberdar olduğu belirtiliyordu.

Dilekçede, gazeteci Ahmet Şık’ın emniyetteki Gülen Cemaati örgütlenmesini anlattığı ve henüz basılmadan toplatılan kitabına da yer verilmişti: “Şüpheli ve örgütlü olarak beraber hareket ettikleri bir kısım kamu görevlileri ile basın yayın organlarındaki yandaşlarınca henüz yayımlanmamış, bağlı oldukları hoca ve kamu görevlileri hakkındaki bir kitabın daha matbaadayken basılıp yok edilmesi ve yazarının tutuklanmasına sebep olacak bir süreç işletmiştir. Buna gerekçe olarak da olayla hiç ilgisi olmayan ve kanunlarımızdaki tek istisna hüküm olan Basın Kanunu’nun 25/1. maddesi gerekçe yapılmıştır. Müvekkil Sayın Başbakan, şüpheli ile beraber hareket eden kamu görevlilerinin artık kamu görevi ile bağdaşmayan davranışlara girdikleri ve baş amaçlarının olduğuna dair kendisine arz edilen bilgiler sonucu bir kanaate vararak, şüpheli ile bir kısım kamu görevlilerinin görevinden alınması talimatını vermiştir.”

Gazeteci Ahmet Şık, 30 Aralık 2016’da haberleri ve tweetlerinde ‘PKK ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandası niteliğinde açıklamalar’ yaptığı iddiasıyla ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kitap için ‘bombadan tesirli’ demişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 Haziran 2011’de NTV’de katıldığı programda gazeteci Ruşen Çakır’ın, “Geçenlerde Nedim Şener’i ziyarete gittim, kendisi benim yakın arkadaşımdır. Çok güvendiğim, kefil olduğum bir arkadaşımdır. Ahmet Şık da öyle. Sizin Strasbourg’ta yaptığınız ‘kitap-bomba’ benzetmesi kendilerini çok rahatsız etmiş; beni de rahatsız etti. Bunu açar mısınız? Kitap yazmak nasıl terör olur?” sorusunu, “Onu açmayalım ama bu konuda beyefendi ile ileride bir araya gelirsek… Yani öyle kitaplar vardır ki bombadan daha tesirlidir” diye cevaplamıştı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın