Nükleer Savaş Kapıda

Dünya küresel topyekün bir savaşa sürükleniyor. Şimdi büyük satranç tahtasında küresel güçlerin oyunlarına bakalım. Ukrayna krizi gittikçe tırmanıyor. Dünya hiçbir zaman olmadığı kadar büyük, küresel bir savaşın eşiğinde NATO son olarak Doğu Avrupa ülkelerin özel güçleri gönderme kararı aldı.

Gorbaçov: Soğuk savaş gerçek savaşa dönüşebilir

Eski Sovyetler bir Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov interfax haber ajansına yaptığı açıklamada ABD ve Rusya arasında devam etmekte olan soğuk savaşın gerçek bir savaşa dönüşebileceğini ifade etti.

Avrupa ülkelerinin tamamıyla ABD´nin politikalarını uyguladığını vurgulayan Gorbaçov, bundan Rusya´nın değil, Avrupa ülkelerinin olumsuz etkileneceğini söyledi.

Putin: Ukrayna ordusu NATO lejyonuna dönüştü

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Ukrayna ordusunun NATO lejyonu haline geldiğini söyledi. St. Petesburg´daki Gorniy Maden Üniversitesi´nde konuşan Putin, “Ukrayna ordusu, aslında artık ülkenin çıkarlarını koruyan bir oluşum değil; Rusya´yı çevreleme politikaları doğrultusunda hareket eden yabancı bir lejyon, bir NATO lejyonu” dedi.

Brzezinski´nin de uyarılarını dikkate almalıyız.

Yaşar Aksoy

Araştırmacı Gazeteci değerli dostum Sayın Yaşar Aksoy ve iki kitabı. Her ikiside tam zamanında yazılmış iki kitap. Kıbrıs Direnişi ve Ermeni Komşum isimli kitaplardan söz etmek istiyorum. Önce Yaşar Aksoy´u tanıyalım kısaca. İzmir´in ve Ege´nin yetiştirdiği çok değerli bir araştırmacı yazardır ve hiçbir zaman ödül peşinde koşmamış, ancak ödüller onun peşinden koşmuştur.

Kitap 1: Kıbrıs Direnişi… Sayın Aksoy bu kitabında bize, bu direnişin, çoktan unutulmuş kahramanlarını anımsatıyor. Özellikle Türk mukavemet teşkilatının soylu direnişini. Bugün Kıbrıs çevresinde bulunan gaz rezervleri için, kıyamet kopuyor. Tüm küresel ve bölgesel güçler oradalar. Peki halen o bölgedeki varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanlarımızı ne çabuk unutmuştuk, taa ki bu kitap yayınlanıncaya kadar.

Kahramanları olmayan ülkelerin gerek roman yazarları, gerekse senaryo yazarları için en büyük zorluk hayali kahramanlar yaratılmasındaki çabalarıdır. Oysa biz öylesine çok kahramanı olan bir ülkeyizki. Hayali kahramanlara ihtiyacımız yok. Televizyonlarımıza yerli dizi yapmaya çalışan senaristlere sözüm Yaşar Aksoy´un kitabında hayatı romanlara, senaryolara ilham verecek pek çok kahramanlarımız var.

Yaşar Aksoy´un diğer kitabı ise ´Ermeni Komşun´ adını taşıyor. Kitap tüm tarihsel döneme ışık tutuyor. Ermenilerin tarihsel köklerinden başlıyor, bugüne kadar geliyor. Ve bugüne dek Ermeni meselesindeki tüm yayınlar özenle taranmış ve derli, toplu, anlamlı bir eser haline gelmiş. Ve tam zamanında yayınlanmıştır. 24 Nisan 2015´te Türk ulusunun şerefi ve onuru için büyük bir hesaplaşmaya gidiyoruz. Önerim İzmir´deki meslek odalarına bu kitabı üyelerinize hediye edin ve tüm okullarımıza gönderecek bir kampanyayı düzenleyelim.

İki haber

Strasburg´daki yerel gazete Alsace Centrale´nin Perinçek Davası ile ilgili başlık bu dava bir ulusal davadır,ama aynı zamanda bir sembol, bir ulusun onuruna yönelik bir saldırıya baş kaldırışın sembolü ve Doğu Perinçek ulusal bir davada ulusunu seferber etmektedir.

Diğer haberimiz ise bu ülkenin bir TV kanalında geçen bir konuşma A.A. isimli sunucu, karşısında H.M. isimli yorumcuyu almış. AKP´nin Doğu Perinçek´e yurtdışına çıkış yapması iznini, CHP´den oy tırtıklamak olarak yorumluyorlar. Niçin böyle bir zamanda bunları söylediniz deseler, “özgür gazetecilik var” diyecekler, bundan övünme payıda çıkaracaklardır.

Halkına ihanet etmenin özgür gazetecilikte hiçbir zaman yeri olmaz. Kurtuluş Savaşı´nda emperyal güçlere karşı Anadolu insanının ölüm kalım savaşında mücadele ederken, Kuvayi Milliye ordusuna ve onların Komutanı M. Kemal Paşa´ya en ağır ithamları yapan Ali Kemallerin İngiliz işgalindeki İstanbul´daki özgürlüğü gibidir. Sayın okuyucularım, Türkiye tarihi belgeler savaşını kazandı. Hukuk savaşını Strazburg´da kazandı.

Şimdi zaman, 24 Nisan 2015 tarihine kadar Türk Milleti’nin onuruna yapılan saldırıları püskürtme zamanıdır.Şüphesiz ki, pek çok ödül peşinde koşan insanlarımız karşımızda yer alırken, pekçok Ermeni yurttaşımız bizlerle birlikte olacaktır. Bu savaş Sakarya Savaşı’nın bir benzeridir. Bir bakıma o gün vatanımız için dövüştük. Şimdi de onurumuz için savaş vereceğiz. Bu savaşın da telefisi yoktur. Bir tarafta küçük çıkarlar için milletinin onurunu, şerefini feda edenler, bir tarafta milletinin onuru, şerefi için mücadele eden halkımız. Karşı cephe çok güçlü. Ermenistan ve Ermenistan diasporası bölücü Kürtler, Yunanistan Kilisesi ve ülkemizi çökertmek isteyen emperyal güçler. Bu savaşın sağcısı, solcusu yoktur. Ermeni sahte soykırımı ve arkasında pusuda bekleyen diğer soykırım iddialarını püskürtmek zorundayız. Bu ülkenin toprakları işgal edilebilir. Ülke ayağa kalkar kovar işgalcileri. Ama soykırımcı diyerek onurumuzu ve şerefimizi kaybedersek bir daha kazanmak şansımız olmayabilir.

Bunları da sevebilirsiniz