Hangout Yayını ve Aziz Kocaoğlu

Google Türkiye ile dipnot-tv’nin ortaklaşa düzenlediği «İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na Sorular” konulu ülkemizde ilk kez yapılan HANGOUT Yayını’na, İstanbul Kadir Has Üniversitesi’ndeki dipnot-tv stüdyosundan katıldım.

Google Türkiye ve dipnot-tv tarafından seçilmiş olmam beni özellikle sevindirdi.

Bu yayın, bilgisayar üzerinden görüntülü, aktif ve sorulu-yanıtlı bir şekilde sürüyor. Bir noktada televizyon söyleşisi gibi ama katılımcılar evlerinden veya ofislerinden katılma olanağına kavuşuyorlar. Yayını merak edenler (youtube) üzerinden izleyebilirler.

BAŞKANA SORULARIM

Başkan’a iki önemli soru sordum.

Geleneksel fuarımız ne olacak?… Göztepe ve Üçkuyular metro istasyonları ne zaman açılacak?..

İzmirlilerin çok merak ettiği bu soruları, Başkan Kocaoğlu müjdeler vererek yanıtladı. Ben çok sevindim. Sayın Kocaoğlu’nu kutluyorum. İlişikte yayının çözümünü sunuyorum.

Gaziemir’deki yeni fuar alanının kapsayacağı etkinliklerin içeriği ve Dr. Behçet Uz tarafından açılan ve 1936 yılından beri faal olan fuar alanının ne olacağı şeklindeki soruma Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle cevap verdi:

«Bizim bildiğimiz İzmir Enternasyonal Fuarı, aynen yine Kültürpark’da devam edecek. Müjdeliyorum, kimse endişe etmesin Gaziemir’e gitmeyecek. Kitap fuarı, hediyelik eşya vs. vatandaşa yönelik fuarlar da ziyaretçi sayısının çok olması ve ulaşım kolaylığı açısından yine şu anki fuar alanında yapılacak.

Gaziemir’deki yeni fuar alanı 113 bin metrekare. Havaalanına 10, kent merkezine 15 dakika mesafede… Burada düzenlenecek ihtisas fuarları sayısını da 100’e çıkartmayı hedefliyoruz. Gaziemir’deki yeni fuar alanında ağır fuarlar dediğimiz ihtisas fuarları yapılacak. Bu fuarların bazıları Mermer, Gelinlik, Mobilya, Zeytinyağı, Belediye ekipmanları Tekstil gibi fuarlar… Yeni Fuar alanında 45 dönüm alanda otel ve kongre merkezi yapılacak. Fuarla koordineli olarak hizmet verecek.

METRO HATLARI

Başkan Aziz Kocaoğlu, «Sokaktaki İzmirliyi ilgilendiren, metro hattı nerelere kadar uzanacak. Göztepe ve Üçkuyular hattı ne zaman açılacak?” soruma da şöyle cevap verdi:

«25 Mart’ta Göztepe İstasyonu’nu açıyoruz. 30 Nisan’da da Üçkuyular İstasyonu hizmete girecek… Metro daha sonra, Narlıdere İstihkam Okulu’na kadar ve Üçyol’dan da Buca Tınaztepe Kampüsü’ne uzanacak. Tramvay hatlarımız da hizmete girecek. Konak ve Karşıyaka ihaleleri sonuçlanacak. Bu tramvay hatlarının kredi anlaşması yapıldı. Ayrıca önümüzdeki dönemde, Şirinyer’den Tınaztepe’ye, Bornova Mustafa Kemal Caddesi’nden Adliye’ye kadar tramvay hattı yapılacak.

İZBAN hattına gelirsek, o hat 30 Haziran’da Torbalı’ya kadar uzanacak. Selçuk’a gidecek 30 km. hattın proje çalışmaları yapılıyor. Bu sene ihaleye çıkacak. İstanbul’dan İzmir’e hızlı tren hükümet tarafından yapılıyor. Halkapınar ile Otogar ve Kemalpaşa OSB’yi bağlayacak olan hat ise Ankara hızlı treni ile gerçekleşecek… Hızlı tren çalışmalarını hükümet yapacak, biz de belediye olarak alt ve üst geçitlerini gerçekleştireceğiz.”

Aziz Kocaoğlu’nun bu yanıtı beni pek keyiflendirdi. Yani evimin önündeki Karşıyaka Nergis metro istasyonundan bineceğim, Üçkuyular istasyonunda inip, ikiyüz metre ötedeki Çeşme otobüsüne ve sonra ver elini Çeşme.. Oh ne ala!…

Bunları da sevebilirsiniz