İzmir’in Kurtuluşu’nun Şifreleri..

Zaman hızla akıp geçiyor.. 2021 yılının ortasına yaklaştık. Önümüzdeki yıl 2022.. Müthiş heyecanlı geçeceğine inandığımız bir yıl hızla önümüze geliyor. Sevinçli olacağız.. Çünkü İzmir’in kurtuluşunun, yani 9 Eylül’ün 100. Yılı yaklaşıyor.

Ancak aynı zamanda İzmir’in bizce kurtuluşunun bir “etnik temizlik olayı” olduğunu ısrarla ileri sürenler, dünya çapında bir propaganda saldırısını başlatacaklar, üstelik aynı yıl İzmir Yangını’nın 100. Yılı, yine aynı çevreler İzmir’i Türklerin yaktığı propagandasında gaza basacaklar. Daha şimdiden İzmir’in örtülü kuruluş ve mahfillerinde Atatürk’ün İzmir’i güya kurtararak etnik temizlik yaptığına dair konferanslar ve seminerler başladı bile.

Acıdır.. Bu kapalı konferansları dinleyenlerden, yani kentin kaymak tabakasından hiçbir itiraz sesi gelmiyor. Tek itiraz sesini yükselten kişi, zaten bize bu bilgileri tafsilatıyla bildirdi.

Şu sorulara hazırlıklı olalım:

  1. İzmir’in kurtuluşu, bir etnik temizlik harekatı mıdır?.. Yoksa Emperyalizme karşı gerçekleştirilmiş bir silahlı direniş eyleminin zafere ulaştığı şanlı gün müdür?

  2. Atatürk, İzmir’i kurtarmakla ve sonra İzmir’i yakmakla, büyük bir etnik temizlik harekatı yapıp, Batı Anadolu’yu Rum ve Ermenilerden temizledi mi?..

  3. İzmir’i kim kurtardı, yani hangi ordu kurtardı?.. 1.Ordu mu, 2.Ordu mu, 3. Ordu mu?.. Yoksa en büyük şeref, süvarilerin müthiş vurucu gücü 5.Süvari Kolordusu’nun mu?

  4. Milli Kurtuluş harekatının karargah başında Mustafa Kemal Paşa vardı, peki savaş meydanında ordunun İzmir’e doğru kurtuluş akınında sahada kim yönetici idi, bu Batı Anadolu kurtuluş harekatını İsmet Paşa mı yönetti. O değilse kim?..

  5. 1.Ordu Kumandanı Sakalı Nurettin Paşa’yı, Atatürk daha sonra niçin suçladı?

  6. İzmir’e kim bayrak çekti?.. İzmir Hükümet Konağı’na bayrak çekme olayında niçin tartışmalar var?

  7. Şehrin diğer önemli noktalarına kimler bayrak çekti?.. Bu kişiler 100 yıl içinde niçin ortaya çıkarılamadı, neden onurlandırılmadı?

  8. İzmir’i kurtaran ordunun en küçük teğmen rütbesine kadar kumandanlarının gerçek hayat hikayeleri nedir?

  9. Kurtuluşun gerçek hatıratları kimler tarafından yazıldı?

  10. İzmir Yangını’nı kimler çıkardı?.. Türkler mi, Yunanlılar mı, Ermeniler mi?.. Yoksa bir terör örgütü mü bunu başardı?

  11. İzmir Yangını’nda, tüm Batı Anadolu şehir ve kasabaların yakan Yunanistan’ın 48.Yangın Tümeni’nin rolü neydi?..

  12. Yunan 48.Yangın Tümeni kumandanı Albay Plastiras, ünlü Ermeni ihtilalci Andranik Paşa, ünlü Ermeni terörist başı General Torkum, 1955’te Kıbrıs’ta EOKA’yı Grivas, İzmir Yangını’nda ne gibi roller üstlendiler?

  13. İzmir Yangını 1922, beş yıl önceki Selanik Yangını 1917’nin rövanşı mıdır?

  14. Yunan 48.Yangın Tümeni daha sonra Yunanistan’a kaçarak niçin darbe yaptı?

  15. Yunanistan Ordusu’nun Batı Anadolu’yu işgalinin sorumluları, İzmir’in Türk Ordusu tarafından kurtarılmasından sonra Yunanistan’da, niçin kurşuna dizildiler?.. Kimdi bunlar?..

  16. En önemlisi soru.. Bolşevik Yeşilordu saflarında iken İstilal Ordusu’na geçen Bolşevik milis kuvvetlerinin İzmir’in kurtuluşundaki rolü nedir?

YENİ KİTABIM 1 NİSANDA RAFLARDA..

Değerli okuyucularım, bu soruların hepsine, “İstiklal Süvarisi – İzmir’in Kurtuluşu, Teğmen Ali Rıza Akıncı’nın Hatıraları” isimli yeni kitabımda belgeli yanıt veriyorum. Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından basılan ve 1 Nisandan itibaren kitapevlerinde ve internet satış sitelerinde yer alacağını bildirilen bu kitabım, 2022 yılına bilerek ve bilinçle hazırlanmamıza yol açacak.

Ben de kendi hesabıma, Emperyalizm ile kendi hayat hikayemde büyük hesaplaşmaya bu kitapla hazırlanıyorum.

Hatıralarını yayınladığım Teğmen Ali Rıza Akıncı’nın ailesine, Kırmızı Kedi Yayınevi Ailesi’ne, yayın yönetmenim Enis Batur’a, kitabımın tüm basım yükünü çeken Kırmızı Kedi Yayınevi editörü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı usta gazeteci Mehmet Ali Güller’e teşekkür bir borç bilirim. Sonsuz borçlu hissediyorum kendimi.. Derin şükranlarımla..

Hasan Tahsin, Gavur Mümin ve İzmir’in Kurtuluşu – Teğmen Ali Rıza Akıncı…

Üçünü de kitaplaştırdım.. Hayatıma yön veren üç kahramanın anıları önünde hürmet, sevgi ve saygı ile eğiliyorum.

Daha sırada 3 cilt var.. Üçü de hazır..

Biz bu toprakları, ne Pera sokaklarında, ne İzmir Frenk mahallesi meyhanelerinde, ne de Boğaziçi yalılarında bulduk..

Vatan topraklarını nasıl geri kazandığımızı iyi bilmek gerek..

Not: Bu yazı 1 Nisan 2021 tarihinde Dağarcık Türkiye’de yayınlandı.Yaşar Aksoy bu yazısı temelinde gelişen konferans ve imza gününü Alsancak Yakın Kitabevi’nde 26 Mart 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirecektir.

Bunları da sevebilirsiniz