Gökmen Ulu’ya özgürlük..

Sevgili kardeşim gazeteci Gökmen Ulu, aylardır tutuklu. Eşinden, minik evladından ve yuvasından uzakta hapiste. Onun yüzde yüz masum ve FETÖ denilen hain oluşumla hiçbir ilgisinin olmadığına inanıyorum. Tıpkı Mustafa Balbay’ın geçmişte Ergenekon kumpasında masum olduğuna inandığım gibi. Gökmen’in terör örgütüne yardım suçlamasından değil, Çeşme’deki karanlık yapılaşmalarla ilgili seri yayınları sebebiyle başına bu işlerin geldiğine inanıyorum. Sözcü gazetesi de zaten, benim inandığıma inanıyor.

Balbay için üniversite anfilerinde konuştum, Silivri zindanında onu ziyaret ettim, kitap fuarlarında Balbay’ı anımsatmak için yapılmış demir hücrelere girdim. Sonunda inandığım çıktı. Balbay masumdu. Gökmen Ulu da masumdur. Üstelik astım hastalığı hızla ilerlemektedir. Ona kefilim. İçim sızlıyor. Gökmen’e özgürlük diliyorum. Gerekirse, onu da Balbay gibi Meclis’e göndeririz. Nokta.


GÖKMEN MEKTUPLARINIZI BEKLİYOR

Bu yazının yazıldığı 20 Ekim 2017 tarihinde tam 148 gündür tutuklu arkadaşımız Gökmen mektuplarınızı bekliyor. Tam 148 gündür Silivri Cezaevi’nde tutulan arkadaşımız Gökmen Ulu’nun ‘mektup’ yasağı sonunda kalktı. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 9 Numaralı Cezaevi C9- 65 numaralı adreste kalan arkadaşımız Ulu, sizlerden mektup bekliyor.


Sözcü’ye yönelik başlatılan algı operasyonunda Gökmen Ulu ve Mediha Olgun gözaltına alınmıştı. FETÖ iftirasıyla suçlanan Gökmen ve Mediha, 26 Mayıs’ta getirildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mediha Olgun için 22 Eylül akşamı nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıktı. Şimdi tüm sevenleri 148 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu’nun serbest kalacağı günü hasretle ve umutla bekliyor. Bu arada Gökmen Ulu’nun ‘mektup’ yasağı da kalktı. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 9 Numaralı Cezaevi C9- 65 numaralı adreste kalan arkadaşımız Ulu, sizlerden mektup bekliyor.

Bunları da sevebilirsiniz