Günah Benim Suç Benim*

Günah; Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre “Dinî bakımdan suç sayılan iş veya davranış, vebal” anlamına gelen bir kelime. 2017 Yeni Türkiye’de ise anlamı 26 yaşında bir kadının eczaneye girip bir kutu Primolut-N alma eylemi. Son tanımı ben güncelledim.

Primolut-N nedir? Menstruasyonun öne alınması veya ertelenmesinde kullanılan ilaç. En basit tabirle “Tatilde regl olmak istemiyorum, bu yüzden gecikmesini tercih ediyorum” ilacı. Burada kapitalist düzen, beyaz yakalılık ve yıllık izinler hakkında paragraflarca yazı yazabilirim ancak konu bu değil. Konu bayram tatili ile birleşerek 10 güne yükseltilen tatil ve bu tatili regl sancıları içinde geçirmek istemiyor oluşum sebebiyle ilaç kullanmayı tercih etmem. Ama kendi bedenim üzerinde benden başka herkesin söz sahibi oluşu gerçeği burada da önüme çıktı. Hem de “günah” olarak. Bugün bir eczacı bile bedenim üzerinde söz söyleyebileceğini düşünüyor. Çünkü bir eczacıya göre benim eczaneye girip “Bir kutu Primolut rica edebilir miyim?” demem “Önüme gelenle rahat rahat sevişip zevk almak için adetimi geciktireceğim.” cümlesi ile aynı.

Tanıdık bir sloganla devam edeceğim “Benim bedenim benim kararım.”. Her ay kanayıp kanayıp ölmemek –bilen bilir- zor bir durum. Ağrısı, hormonal dalgalanmaları ve getirdiği huzursuzluk şöyle dursun bu kendi vücuduna yabancılaşma halini birine izah etmek bile başlı başına sıkıntılı bir durum.

-Ya abartmayın bizde sünnet oluyoruz o kadar yaygara koparmıyoruz.

Pekala, her 28 günde bir sünnet olmaya evet diyen var mı aranızda? Elini kaldırabilir mi? Görebilir miyiz kendisini lütfen.

Tüm derdime çilesine eyvallah dediğim, yan etkilerini bildiğim ve gördüğüm bir ilacı eczaneden almam neden günah peki? Çünkü bu topraklarda doğan bir kadınım ve bana biçilen görev doğurgan olmak, en az 3 tane çocuk dünyaya getirmek ve bu hikayeyi bozacak en ufak bir girişimde bulunmamak. Ben regl geciktirici kullanamam, ben kürtaj olamam, ben çocuk istemediğimi yüksek sesle söyleyemem, ben istediğimi giyemem, ben kahkaha atamam, ben hamileyken sokakta dolaşamam, ben bir erkek beni taciz ettiğinde sesimi yükseltemem.

Üzgünüm ama öyle bir dünya yok. Ve en önemlisi öyle bir dünya yaratmanıza izin vermeyeceğiz. Sokaklarda istediğimiz gibi gezecek ve bedenimiz üzerinde tek söz sahibi biz olacağız. Bedenimiz üzerinden politika yapmanıza izin vermeyeceğiz. O Primolut-N’i de içeceğiz! Günde 3 defa tok karnına.

*Başlık Eypio isimli sanatçının Günah Benim isimli hip-hop/rap şarkısından esinlenilmiştir.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın