‘İtırafçı’ Öğretmen: 60 Kaymakamdan 55’i ‘Fetö’cüydü

22/01/2017

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında itirafçı olduğu söylenen M.G. adlı öğretmen, 99’uncu dönem 60 kaymakamdan 55’inin ‘FETÖ’ mensubu olduğunu öne sürdü.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’nin de aralarında bulunduğu kaymakamlarla ilgili soruşturmada 99’uncu dönem kaymakamlar imamı olduğu iddia edilen M.G. de gözaltına alındı.

Köy imamı tarafından ‘FETÖ’yle tanıştırıldığını söyleyen M.G. gözaltına alınırken, ifadesinde Gülen Cemaati’nin yurtlarına yerleştirildiğini, lise ve üniversitenin ardından öğretmen olarak yapının içerisinde kaldığını belirtti.

‘Kaymakam adaylarından sorumlu olacağım söylendi’

Osman kod adlı Ömer isimli bir şahsın kendisini Ankara’da karşılayıp Keçiören’de bir eve yerleştirdiğini kaydeden M.G. şunları söyledi: “Bana, 99’uncu dönem kaymakam adaylarından sorumlu olacağımı söyledi. Bu kaymakam adayları sınavı kazandıktan sonra Ankara’da uzun bir süre seminere tabi tutuluyorlardı. Seminer boyunca bu kaymakam adayları ile ilgilendikten sonra 2012 yılında İçişleri Bakanlığı’nın; Dernekler, Mahalli İdareler ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı birimlerindeki memurların üstünde yer alan kişilerden sorumlu olarak görevlendirildim.”

Üç dört haftada bir evlerde bir araya geliyorduk’

99’uncu dönem kaymakamlarından sorumlu olduğu 35’inin adını veren, 60 kaymakamdan 55’inin de ‘FETÖ’ mensubu olduğunu belirten M.G., şöyle devam etti: “99’uncu dönemden sorumlu olduğum bu kaymakamlarla altışar kişilik gruplar halinde üç ya da dört haftada bir evlerinde bir araya geliyorduk. Dini sohbetin yanı sıra sorunlarını dinleyip üstüme aktarıyordum. Ankara’da beni karşılayan ‘Osman’ kod adlı Ömer E., FETÖ’nün en üst bürokrat imamıydı. İki sene önce Almanya’da görevlendirildi. Onun yerine ise A.H.T. görevlendirildi. Bu ikisinden önce ise M.A. bu işin başındaydı. İçişleri Bakanlığı bürokratlarından sorumlu kişi ise benim üstüm olan ‘Ahmet’ kod adlı A.T.’dir. 17-25 Aralık sürecinden sonra yurtdışına gönderildi. Yerine Erhan kod adlı E.K. geldi. Bu şahıs da bir yıl önce yurtdışında görevlendirildi, yerine Milli Eğitim’de öğretmen olan Tuncay kod adlı şahıs geldi.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın