Güzelbahçe’de Cumhuriyet ateşi…

Cumhuriyet Ateşi Güzelbahçe’de yandı.

Mustafa İnce başkanlığındaki Güzelbahçe Belediyesi ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi işbirliğiyle düzenlenen ve çoğunluğu bayan olan 2000 yurttaşın katıldığı coşkulu etkinlikte, İstanbul Barosu eski başkanı Doç.Dr Ümit Kocasakal, Gazeteci-Araştırmacı Yazar Yaşar Aksoy ve Doç. Dr. Türkan Başyiğit’e “Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıktıkları” gerekçesiyle ödül verildi.

Törende milli kurtuluş bilincini dirilten bir konuşma yaparak,94 yıl önce İzmir’in kurtulduğu gün bir ananın evinde imal ederek cumbasına astığı ve bana emanet ettiği şanlı bayrağı göğsümden çıkarak dinleyicilere gösterdim. Salon adeta yıkıldı… Gazeteci kardeş Çağlayan Bilgen’in “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykırması üzerine salon bir anda ayağa kalkıp ortalığı inletti. Salona önce Hasan Tahsin’i anlatmıştım, sonra bayrak sevgisini anlattım. Bizim görevimiz anlatmak ve yazmak…

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney’e, başta Mustafa İnce olmak üzere tüm belediye personeline, sevgili Güler ve Çağlayan Bilgen’e, Şebnem Demirkırana’a ve beni yaşadığım köyden arabalarıyla alıp törene götüren ve gece yarısı evime geri getiren İhsan Parlak, Emin Özdemir, Armağan Durkan ve Sacit işılay isimli köylülerime gönül dolusu teşekkür ederim.

Bunları da sevebilirsiniz