Üçü Bir Yerde:Görmeyen,İşitmeyen,Bilmeyen İnsan!

Değerli Dağarcık Türkiye okurları,

Geçen ayki Cumhuriyet Bayramı coşkusundan sonra 10 Kasım’da yüce Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anacağız.

İnşaattaki emekçi, direksiyon başındaki sürücü ve kısacası her nerede olursa olsun yurttaşlar onları zorlayan en küçük bir etki olmaksızın yüce kurtarıcı ve devrimciye şükranlarını sunacaklar!

Bu ayki yazıma konu olan akla zarar durum da onun uzak görüşlülüğünün ve devrimlerinin anlam ve önemini yansıtması açısından da irdelenmeli!

Üçü Bir Yerde:

Görmeyen,İşitmeyen,Bilmeyen İnsan!

«İnsan denen en üstün varlık…” diye başlayan söylevlerin pek çoğu belleklerimizdedir. Doğrluk payı olan bu durumu fazlaca abarttığımız kesindir! İnsan kaynaklı ahmaklıkları sıralamaya kalksak ne zamanımız ne de yerimiz yeter! Bu liste insanım diyenin başını öne eğmeye yeter de artar!

Üç maymunu da duymayanımız yoktur! Hani birisi görmeyen, diğeri işitmeyen en sonuncusu da bilmiyorum diyen üçlü!

İnsan denen en üstün varlık üç maymunun yaptığını yapmak için üç insan gerekmez! Görmemek, işitmemek ve bilmemek üçlemesini bir araya getirir ve içselleştirmekte üstüne yoktur!

Her fırsatta yineler dururuz!

Toplumsal yaşam kurumlar ve kurallar silsilesidir! Onlar var oldukça uyulmalı ve saygı duyulmalı değil midir? Ancak, bu şekilde karmaşanın önüne geçilebileceği için!

Zaman aktı, tükendi! Uzunca zamandır izleyicisi olduğumuz sürein sonuna gelindi!

Ege Üniversitesi (emekli) öğretim üyesi Rennan Pekünlü yargının artık kesinleşmiş hükmü gereğince içinde bulunduğumuz ay içinde mahpus olmayı ekleyecek bunca sıfatına!

Kan donduran, tüyler ürperten bir son! Hiç kuşkusuz öncelikle Pekünlü hoca için sıkıntılı ve olumsuz bir durum söz konusu!

Ya bu duruma izleyici olan üçü bir yerde insaymunlara ne demeli?

Yaptıklarını beğendiler mi acaba?

Rennan Pekünlü ortaçağda yaşasaydı cezası kent meydanında diri diri yakılmak olurdu. Yirmi birinci yüzyılda yaşayarak canını kurtarmış oldu!

Görmedim-işitmedim-bilmiyorum diyen üç maymunu bir araya getirme becerisini gösteren insanlar ne yaptılar?

Bölümündekiler ?

Fakültesindekiler?

Üniversitesindekiler?

Kentindekiler?

Ülkesindekiler?

Yeryüzünü paylaştığı diğerleri?

Yanıtı bilinmeyen bir soru yok ortada!

Pekünlü’nün başına gelenler ve gösteril(mey)en tepki, esirgenen duruş, duyarsız yaklaşım konusunda fazlaca fikir vermiş olmuyor mu?

Yazıyı köşeli bir çıkışla bitirmek kaçınılmaz oldu!

Bu çağda, hem de yasalara uyduğu için bir insanın başına bu geliyorsa ve buna karşılık insan yığınları üç maymun olmayı gururlarına yedirebiliyorlarsa «insan en yüce varlıktır” saptaması sorguya çekilmelidir.

Bu, gerçeklikten çok olsa olsa bizim kuruntumuzdur!

Bunları da sevebilirsiniz