Olimpiyatlara Gezi Direnişi Engel Olmuş,İnandık…

Her başı sıkıştığında «şu faiz lobisi, bu dış mihrak, hatta çapulcular, kemirgenler” gibi bahanelere sığınan ve devleti böyle yönetmeye alışmış iktidarın bir bakanı “gezi protestocuları yüzünden olimpiyat düzenleme hakkının alınamayacak olması” açıklamasında bulunmuş. Bu tespiti ile akıl-fikir «Bağış”lanırken ortada olmadığından şüphelendiğim bakan, muhtemel bir başarısızlığı kamufle etmek için yine atmış tutmuş.

Devri iktidarlarında tanıştığımız dopingli atlet, çekiççi, gülleci, halterci, güreşçi, Kırkpınar pehlivanı vs. vs. hatta bizatihi dopingli Akdeniz Oyunları’nı unutmuş. İnsanları aşağılayarak bilinçaltını dışa vuran bu nedenle 6 ay ceza da alan bir sporcuyu sahiplendiklerini ve bayrak taşıttıklarını da unutmuş.

Akdeniz Oyunları’nda protesto korkusuyla bütün biletleri satın alıp yandaşlarına verdiklerini, yaşasalardı eğer, olimpiyat ruhunu en iyi yansıtacak olan özgürlük özlemi ile dolu o gençleri öldürenleri savunduklarını, her şeyin çivisini çıkardıkları gibi sporun da çivisini çıkarttıklarını, dopingde ülkemizi dünya şampiyonu yaptıklarını unutmuş…

Eline kıymık batsa «gezi”cilerden bilecek zihniyet bunları unutmuş tamam. Peki Olimpiyat Komitesi’nin bazı şeyleri not edebileceğini hiç mi düşünmemiş?

Olimpiyat Komitesi; olimpiyat ateşi yerine çadır yakmayı, rekor yerine kol-bacak kırmayı tercih eden, sporcunun «zeki, çevik ve ahlaklısını” değil, ırkçı, yandaş ve dopinglisini seven, sistemli olarak sporcularına doping verdiği kuşkusu yaratan bir devleti nasıl not etti dersiniz?

Olimpiyat oyunlarına aday olan bir şehirde gençleri çivili sopalarla döven, zehirli sularla ıslatan, palalarla kovalayan, kadınları saçlarından sürükleyen, sokakları biber-portakal gazına boğanları not etmiş olamaz mı? Irkçılıktan ceza almış birine bayrak taşıtmanın olimpiyat ruhuna aykırı olduğunu değerlendirmiş, kadın sporcularla ilgili endişe duymuş olamaz mı?

Hani «3-5 çapulcuydu” bu protestocular, bu ne korku, bu celal? Maazallah 10-15 kişi olsalardı Avrupa Birliği fiyaskonuzun suçunu da onlara mı yükleyecektiniz yoksa? Yoksa onlar olmasa, et ve benzin fiyatları düşecek, terör de, kadın cinayetleri de bitecek, zavallıya dönen dış politikanız tutacak, sınırlarımız güvenliğe mi kavuşacaktı? Her başınız sıkıştığında başvurduğunuz «mağdurum da mağdurum” edebiyatınız sıktı artık.

Asıl meseleniz, ülkenin onuru mu, yoksa projenin kabul edilmemesi halinde, Belgrad Ormanlarının rant alanına çevrilemeyeceği mi, onu bilemeyiz. Bir mucize olsa, olimpiyat düzenleme onurunu yaşasak ulus olarak elbet isteriz. Ama insanın özgür olmadığı, demokratik itiraz hakkını kullanan gençlerin dövülerek öldürüldüğü bir ülkede olimpiyat olsa ne olur, olmasa ne olur?.

Bunları da sevebilirsiniz